Ismét útnak indul a Médiahajó

Szalay Dániel, 2001. szeptember 18. 08:41
Már csak alig egy hét, és immáron tizenegyedszerre útjára indul a Médiahajó, a média szakma találkozóhelye. A 2001. szeptember 26-án Budapestről induló vízi utazás résztvevői között főleg közéleti személyiségek, politikusok, az írott és az elektronikus sajtóorgánumok képviselői, valamint egyházi méltóságok, cégvezetők vannak. Idén másodjára lesz Internethajó is. A Prím Online folyamatosan beszámol a találkozó érdekességeirõl, s nyomon követjük a szakmai elõadásokat is.
Kamaszkorába lépett a Médiahajó, immáron tizenegyedszerre szervezik meg a hagyományosan évente megrendezett eseményt.

Az egész napos program során a Budapestről induló hajók Visegrádig mennek, ahol a résztvevőket ebéddel várják. Ezt követően a retúrjegyet váltók ismét hajóval érkeznek vissza a fővárosba. Az egész azonban nem egyszerűen kirándulás, ez a szakma találkozója, ahol sok érdekes beszélgetés is elhangzik.

"Célunk, hogy a Médiahajó a magyar médiavilág vezetői és a mindenkori magyar kormányzat közötti párbeszéd színtere, a nemzeti médiapolitika formálásának fóruma legyen" - olvasható a hajó Statútumában.

Az idei évben várhatóan kimondottan sok közéleti személyiség, politikus tiszteli majd meg részvételével a média képviselőit. Körülbelül fél év van már csak a jövő évi választásig, ezért semelyik - a 2002-es sikerekben reménykedő - magára adó politikus nem hagyja majd ki a nagy sikerű rendezvényt. Ezt a várakozást igazolja a hosszú utaslista is, amelyet a Médiahajó weblapján bárki elolvashat. Ezúttal is lesz pénzügyminiszterek reggelije, odavárják Békesi Lászlót, Bokros Lajost, Járai Zsigmondot, Kupa Mihályt, Medgyessy Pétert, Szabó Ivánt és Varga Mihályt, a pénzügyi tárca egykori és jelenlegi irányítóit. A pártelnökök fóruma pedig elsősorban arról szól, hogy vezetõ politikusaink a parlament falain kívül, egy más minőségű nyilvánossági és közéleti síkon szóba állnak egymással és a magyar médiumok vezető embereivel.

A hajóút során számos szakmai fórumon vehetnek részt az utasok. Az előadásokon elhangzó érdekességekről, a tanácskozások tanulságairól szeptember 26-án a Prím Online híreiben részletesen is beszámolunk.

Természetesen az idén is lesz Internethajó, most másodszorra. Az elsõ, tavaly szeptemberi tanácskozás óta újabb, az elektronikus társadalommal kapcsolatos kérdések vetődtek fel mind a nyilvánosság, mind a szakmai és kormányzati körök részéről. Ezek a kérdések az idei fórum témáinak fókuszába kerülnek.

Ebben az évben is sor kerül az 1995 óta hagyományos médiasztár-választásra, valamint a Magyar Sajtópáholy tagjainak kiválasztására is. A legkedveltebb tévé-, rádióadókat és a legkedveltebb sztárokat választják ki ilyenkor. Közel hárommillió szavazólap és az internet segíti a közönségszavazás lebonyolítását. A médiasztárok és a Magyar Sajtópáholy 2001. évi választottjai, valamint az internet új sztárjai show-műsorral egybekötött ünnepségen vehetik át díjaikat Visegrádon.

A médiasztárokra történő szavazás a műsorújságokban a 36. és a 37. héten megjelenő szavazólappal, valamint telefonon és SMS-ben a 06-30/30-30-001 számon, illetve az interneten történik.

Azok, akik nem tudnak személyesen is jelen lenni a Média- vagy az Internethajón, a világháló segítségével élőben is követhetik a találkozó történéseit a www.mediahajo és a www.internethajo.hu website-okon elhelyezett élő kapcsok segítségével, illetve természetesen a www.prim.hu híreiben is beszámolunk majd a fedélzeten és a Visegrádon történtekről. Az előbbi két webcímen egyébként elolvasható a Médiahajó részletes programja is.

Kulcsszavak: médiahajó +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14