A Borlandnak köszönhetően felgyorsul a .NET megoldások fejlesztése

Takács Zsolt, 2003. április 23. 06:30
A Borland Software nyilvánosságra hozta életciklus menedzsment (ALM, application lifecycle management) stratégiáját a Microsoft .NET keretrendszerre. Mint azt a cég budapesti részlegének ügyvezető igazgatója, Hizó József a kaliforniai sajtótájékoztatóval közel egy időben hazánkban elmondta, a cég a .NET alkalmazások iránti elkötelezettsége részeként hamarosan bevezeti a .NET keretrendszerre a C#Builder-t, amely a C# programnyelvre épülő szabvány alapú integrált fejlesztői környezet.
Az ügyvezető igazgató elmondta, a Borland továbbra is jó kapcsolatot tart fenn a Microsofttal - ezt igazolja a mostani bejelentés is.


"A mai üzleti környezetben a vállalatok számára egyre bonyolultabb kihívást jelent a piaci megoldások szállítása. Gyakran túlterhelik őket a specifikus termékek, és közben szeretnék kihasználni a régebbi műszaki beruházásokat, amelyek különböző platformokon és keretrendszereken futnak" - véli egy elemző, aki szerint "rendkívüli nyomás nehezedik ezekre a szervezetekre, hogy a piacra érési időt lerövidítsék, és az alkalmazás életciklus fázisainak integrációja segíteni fog nekik abban, hogy a csapat hatékonyságát megnöveljék, a termék leszállítását felgyorsítsák, és a befektetések hozamait is megnöveljék."


A C#Builder, amely a vállalati informatikai fejlesztést helyezi a középpontba, a csapat hatékonyságának növelése érdekében tervezésközpontú fejlesztést tesz lehetővé, valamint támogatja a .NET, J2EE és a CORBA közötti közvetlen együttműködést, ami leegyszerűsíti a meglévő műszaki beruházásokhoz való integrációt. Mindez rendkívül költség-hatékony megoldás is - hangzott el a Borland sajtótájékoztatóján A C#Builder ugyanakkor nagyteljesítményű natív támogatást kínál a nagyvállalati osztályú adatbázisoknak, és ennek köszönhetően gyors, egyszerű és rugalmas adatbázis-fejlesztést tesz lehetővé.


A Microsoft .NET keretrendszer alkalmazás életciklus korai fázisainak kezelése érdekében a Borland kihasználja a StarBase nemrégiben történt felvásárlása során szerzett követelménymenedzsment és változásmenedzsment technológiákat is. A CaliberRM Borland termékcsaládba történő sikeres integrációja hatékony hatáselemző és menedzsmentmegoldásokat nyújt, beleértve a testre szabható követhetési funkciókat a fejlesztés összes fázisában. Ez a vállalati szintű követelménymenedzsment termék gondoskodik arról, hogy a csapatokat a szoftveralkalmazás teljes életciklusa során értesítsék a követelmények változásairól. A Borland StarTeam egyszerű menedzsmentet és a fejlesztési eszközökhöz történő egyszerű hozzáférést tesz lehetővé, integrált támogatást nyújt a csapat megbeszéléseinek, nyilvántartásának, változtatásának, követelményeinek és feladatainak kezeléséhez. A Borland StarTeam Software Development Kit nyílt Java és COM API, amely testre szabott megoldások fejlesztését támogatja a Microsoft .NET keretrendszer alatt.


A tesztelési fázisra a cég nemrég vezette be az OptimizeIt Profiler nevű terméket a .Microsoft NET keretrendszerre. Ez egy olyan olyan fejlesztőközpontú megoldás, melynek célja a teljesítményhangolás megkönnyítése, s köz felgyorsítja a nagyteljesítményű .NET keretrendszer alapú alkalmazások leszállítását is. Az OptimizeIt Profiler minden .NET által felügyelt kódot támogat, és a teljesítményprofil valós időben történő átállítását teszi lehetővé.


Egyébként, a Borland CaliberRM, StarTeam, Optimizeit Profiler termékek a .NET keretrendszerre és az InterBase már jelenleg is kaphatóak. A keddi sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a C#Builder a közeljövőben jelenik meg.


Hizó József, a Borland Magyarország ügyvezetői igazgatója egyébként a sajtótájékoztatón igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy az új fejlesztési irány bejelentése után sem szűnik meg a Delphi, sőt hamarosan - még az idén! - kijön a 8-as verzió is. Az ügyvezető emlékeztetett, már a 7-es verziójú Delphi fejlesztői környezet is támogatta a .NET platformot. A szoftver hatékonyságát azonban tovább növelik.


A fejlesztőknek nem kell lemondaniuk a Win32-es fejlesztések folytatásáról -emelte ki a Borland Magyarország igazgatója. Mivel a Win32-es fejlesztés iránt is nagy kereslet van, a Borland továbbra is támogatja a Win32 platformot. A Borland Delphivel kapcsolatos terveiben ezért mind a Wind32, mind a .NET támogatása szerepel - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy jelenleg is több mint 2 millió aktív Win32 fejlesztő használja a Delphi és C++Builder eszközöket, és a Borland elkötelezettsége ezért nem változott.

Kulcsszavak: +legfontosabb

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

The Tower 300: Az örökség folytatódik

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 11:33

Feltuningolva, hazai sztárokkal érkezik a Marsra magyar! második évada az RTL-re

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című óriási sikerrel futó dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.  

2024. május 10. 11:28

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36