ISS napi internetes veszélyjelző szolgáltatás a Network Computing magazin online kiadásában is

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 17. 19:06
Az Internet Security Systems és a NetworkComputing.com, amely a CMP Media TechWeb hálózatának része, bejelentette, hogy a Network Computing webhelyen át elérhető lesz az ISS AlertCon szolgáltatása. Az ISS AlertCon segítségével megállapítható, hogy pillanatnyilag milyen szintű fenyegetettség áll fenn az interneten. Az AlertCon az online támadások aktuálisan fennálló veszélyének szintjét méri, valós időben jelzi, hogy milyen fenyegetést jelent az internetes környezet. A szolgáltatás segítségével az olvasók gyorsan megállapíthatják, hogy mekkora valószínűséggel eshet támadás áldozatául az internethez csatlakozó eszközállományuk, így a vállalati infrastruktúra védelme érdekében azonnali hatállyal módosíthatják a fontos védelmi óvintézkedéseket.
Az ISS AlertCon ikonja a Network Computing honlapjának "Secure" rovata alatt látható, valamint megtalálható a hely minden lapjának jobb oldali oszlopában is.

Az Internet Security Systems standardizált, egytől négyig terjedő skálán osztályozza az aktív internetes fenyegetettséget. Az AlertCon-szintet naponta állapítja meg az ISS biztonsági szakértőkből álló kutatási és fejlesztési csoportja, az X-Force. A munkájukhoz az ISS Globális Fenyegetettségi Központjának (Global Threat Operations Center - GTOC) az internetes tevékenységekről az előző 24 óra alatt összegyűjtött és a következő 48 órára előre jelzett adatait használják fel. Az AlertCon négy szintje a következő:

AlertCon 1. - Szokásos éberség. Hétköznapi tevékenységek folynak, amelyek az internetkapcsolat létrejöttétől számított több percen vagy órán belül eredményezik csak azt, hogy sérelem érje a védtelen hálózatokat.

AlertCon 2. - Fokozott éberség. A számítógépes hálózatok sebezhető pontjai és fenyegetettsége kockázatfelmérésre és óvintézkedésekre adnak okot.

AlertCon 3. - Célzott támadások. Konkrét biztonsági rések állnak fenn, és támadható pontokra irányuló internetes támadások vannak folyamatban, amelyek haladéktalan védelmi intézkedéseket tesznek szükségessé.

AlertCon 4. - Katasztrofális fenyegetettség. A biztonsági helyzet kritikus, ezért a hálózaton belül haladéktalan és célzott védelmi intézkedéseket kell végrehajtani. Ez az állapot lehet küszöbönálló, illetve folyamatban lévő.

Az ISS AlertCon szolgáltatás 2001 óta érhető el a nagyközönség számára, az azóta eltelt idő alatt kétszer állt elő olyan helyzet, hogy 4-es fokozatú AlertCon riasztást kellett elrendelni: először a Code Red féregvírus 2001. júliusi járványa alkalmával, utóbb pedig 2003 januárjában, amikor az X-Force felfedezte az "SQL Slammer" férget. Az AlertCon az Internet Security Systems X-Force veszélyelemző szolgáltatásának legfontosabb eleme (http://xforce.iss.net/index.php), amely idejekorán és megbízható módon figyelmezteti a nagyvállalatokat a globális biztonsági kockázatokra. A szolgáltatást igénybe vevő vállalatok az X-Force által összegyűjtött páratlan, teljesen az igényekre szabott biztonsági tájékoztató előnyeit is élvezhetik az Internet Security Systems napi AlertCon felmérésén kívül, amely nyilvánosan elérhető a nagyközönség számára is az ISS webhelyén, a www.iss.net címen.

Kulcsszavak: security +legfontosabb ISS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50