A Noreg bemutatta az ISS új internet-biztonsági rendszereit

Kovács Attila, 2004. április 15. 14:07
Április 15-én sajtótájékoztatót tartott a Noreg Kft. Ezen a kft. által képviselt Internet Security Systems (ISS) cégnek a közepes cégeknek szánt Proventia M30 integrált internetes biztonsági eszközeit mutatták be.

A Proventia M30 egyetlen dobozban egyesíti a behatolás-megelőzés és -érzékelés eszközét, a tűzfalat, VPN-t, antivírus eszközt, webszűrőt és az anti-spam eszközt. Kombinált funkcionalitása révén automatikusan képes blokkolni a vírusokat, férgeket, a legjellemzőbb internet-támadásokat (SQL Slammer, Code Red, MS Blaster). Maximálisan 500 (a nagyobb M50 alkalmazásával akár 2500) felhasználót képes kiszolgálni, és felhasználható vállalaton, vagy közigazgatási szervezeten belül található távoli, vagy fiókirodák, osztályok védelmére.

Az információbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, ma már 100%-os Montana-tulajdonban levő Noreg Kft. 1998-ban alakult. Fő tevékenysége: informatikai biztonsági szolgáltatás nyújtása azon cégek, intézmények részére, ahol az információ olyan értéket képez, amely hatékony védelmet igényel. A cég tevékenységeiben a sérülékenység vizsgálat és behatolás detektálás mellett a biztonságos hálózati kommunikáció, a hozzáférés védelem és a rejtjelezés továbbá az elektronikus aláírás hitelesítési megoldások, valamint az informatikai biztonsággal kapcsolatos vezetői tanácsadás és annak részeként az informatikai kockázatmenedzsment is megtalálható.

A Noreg kompetencia területei: informatikai biztonsági auditálás, informatikai biztonsági rendszertervezés és -implementálás, ISO17799/BS7799 szabvány szerinti informatikai biztonsági rendszerek kiépítése, tanúsíttatás előtti felkészítés, PKI rendszertervezés, szakértés és tanácsadás, vírusvédelmi rendszertervezés és megvalósítás, információvédelmi belső ellenőrzési tervezés és a végrehajtás szakértői támogatása, egyedi informatikai biztonsági termékek és szolgáltatások (beleértve a kriptográfiai algoritmusokat és protokollokat is) szakvéleményezése, informatikai biztonsági oktatás, információvédelmi rendszerek üzemeltetése (outsourcing szolgáltatás), informatikai biztonsági kockázat menedzsment.

Kulcsszavak: security ISS Noreg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50