Médiasztár választás 2001: ki lett a győztes?

Szalay Dániel, 2001. szeptember 25. 16:21
Lezárult az idei Médiasztár választás. A Médiahajó keretében minden évben kiderül, ki Magyarország legjobb tévése, rádiósa, internetes és hagyományos újságírója. Ezúttal sincs ez másképp. No de ki lett a győztes?
A 8 kategória, amelyben győzelmet lehet(ett) elérni: a hagyományos tévéadó, rádióadó, rádiós személyiség és tévés személyiség, ez utóbbi kettő férfi és női kategóriában külön, illetve tavaly óta az internetes újság és netes újságíró kategóriák. Ez utóbbi nem tesz különbséget nők és férfiak között, talán az új média demokratikus jellege tükröződik ebben is, vagy lehet, hogy csak a szervezők vélték úgy, a neten úgysem mindig lehet tudni, hogy az írói álnév (nickname) mögött ki bújik meg valójában.

A Médiasztár választáson nem csak a szavazás, a jelölés is nyitott és nyilvános volt, vagyis a jelöltek listájára a szavazók által javasolt nevek is folyamatosan felkerültek. A szavazás az interneten keresztül és néhány újságban elhelyezett szavazócédula segítségével történhetett.

Már csak néhány óra, és megtudjuk, kit találtak a szavazók a legjobb médiamunkásnak. Szerda délután fél hatkor Visegrádon minden kiderül. A szavazás már lezárult, jelenleg az eredmények összesítése zajlik.

Szintén rangos elismerést jelent a Magyar Sajtópáholy díj. A Magyar Sajtópáholy egy olyan tisztelet-, s képzeletbeli hely, ahol tizenkettő szék áll. A tizenkét főbb újságírói szerepre - tévé- és rádióriporter, fotóriporter, operatőr, kritikus, jegyzetíró, bűnügyi- és parlamenti tudósító, sportújságíró, gazdasági szakíró, karikaturista, határon túli magyar újságíró - több mint százhúsz hazai főszerkesztő jelöl, majd választ évente egy-egy páholytagot. A díj átadására szintén Visegrádon kerül sor.

A Prím Online-on szeptember 26-án folyamatosan tudósítunk a Médiahajó és az Internethajó eseményeiről, az érdekes fórumokon és tanácskozásokon kívül a Médiasztár választás idei eredményéről. Természetesen a Magyar Sajtópáholy idei névsorát is közöljük.

Kulcsszavak: +legfontosabb médiahajó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14