Siemens: időpontot a Datumtól!

Zsadányi Pál, 2001. szeptember 25. 10:01
A Siemens a Datum cég szolgáltatásait veszi igénybe a kommunikációs rendszereihez szükséges céziumos atomóra pontosságú időszolgálat megalapozására.
A szolgáltatást a Siemens Information and Communications Networks (ICN), Optical Networks részlege fogja használni a telefon alhálózatok áramköreinek a szinkronizálására. Ezzel a Siemens ügyfelei a Datum Cesium atomóráinak, GPS berendezéseinek és szinkronizációs tápegységeinek a kényelmeit élvezhetik. A Siemens SONET/SDH transzporthálózatai ezzel igen magas működési biztonságot tudnak garantálni a Siemens Transport Network Management System (TNMS) hálózatmenedzselő rendszer felügyelete alatt. Emellett nem lesz szükség külön szinkronizációs rendszerek beszerzésére, ami a Siemensnek gyorsabb piacra jutást, a vevőknek pedig kevesebb utána járást eredményez.

A SONET/SDH transzport alhálózatok architektúrája olyan, hogy igen magas a szinkronizációs igénye. A szinkronizációs háttér-technológia tehát alapvetően fontos eleme a rendszernek. Gyenge minőségű szinkronizáció egy sereg fantom jelenséget tud okozni. Az integráció nyilván csökkenti a problémákat, hiszen a két részrendszert nem kell külön összehangolni, mivel azonos szállítótól ered. Az új konstrukciónak a Siemens az SDH/WDM Transport Network Management System nevet adta. A Datum ehhez a Siemensnek az SSU-2000e, az OfficeTime(R)-21 ETSI series, a PRS-50 és a RubiSource(TM)-2000 időadókat szállítja.

Kulcsszavak: hálózat Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50