A Xerox átadja irodai termékeinek gyártását a Flextronicsnak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 2. 20:18
A Xerox Corporation ma bejelentette, hogy gyártási megállapodást kötött az elektronikai gyártási szolgáltatásokat nyújtó Flextronics céggel. A döntéssel a Xerox jelentős lépést tett kitűzött célja felé, hogy a csökkentse költségeit, fokozza termelékenységét és növelje versenyképességét. A megállapodás keretében a Flextronics közel 220 millió USD összeget fizet a Xerox cégnek, és bizonyos kötelezettségeket vállal az eladott készletnyilvántartás, tulajdon és berendezések fejében, továbbá öt éves szerződést kap a Xerox bizonyos berendezéseinek és alkatrészeinek gyártására.
A Xerox eladja irodai gyártási tevékenységeit a Flextronics cégnek, többek között Torontóban, Resendében (Brazília), Aguascalientes-ben (Mexikó) és Penangban (Malajzia) működő gyártóüzemeit és raktárát. A Xerox e területeken dolgozó mintegy 3650 jelenlegi alkalmazottját várhatóan átveszi a Flextronics.

„A Flextronics céggel kötött megállapodásunk megváltoztatja irodai gyártási stratégiánkat: jelentősen javítja az eszközök kihasználtságát, növeli a beszállítói lánc rugalmasságát és csökkenti annak költségeit, továbbá készpénzbevételt képez az eszközeladások révén” – fejtette ki Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-vezérigazgatója.

A Xerox és a Flextronics várakozásai szerint a több lépésből álló eszközeladások közül az első a negyedik negyedévben valósul meg. Ezzel kezdetét veszi a Flextronics egy évig tartó átállása, amelynek keretében átveszi a Xerox által tervezet irodai termékek és a kapcsolódó alkatrészek gyártását. Ugyancsak 2002 első felében kezdi meg a Flextronics a Xerox elektronikai alkatrészeinek és szerelvényeinek gyártását. Megmaradó nemzetközi gyártóüzemeiben a Xerox tovább erősíti gyártási képességeit a csúcskategóriájú, nagy példányszámú nyomtatásra és kiadásra alkalmas berendezések, a festékek és a képalkotás fogyóeszközei terén. Összességében a Flextronics-szal kötött megállapodás évi több mint 1 milliárd USD gyártási költséget jelent, a Xerox összes gyártási tevékenységének közel 50 százalékát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50