Xerox: Részvényenként 20 cent nyereség az első negyedévben

forrás Prim Online, 2005. április 25. 14:25
A Xerox bejelentette első negyedévi nyereségét, mely a digitális színes rendszerek és a dokumentumkezelési szolgáltatások növekvő értékesítését tükrözi. A folyamatos tevékenységekből származó részvényenkénti nyereség 18%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest.
A vállalat 2005 első negyedévében 20 cent részvényenkénti nyereséget ért el; ez tartalmazza az Integic Corp. cégben birtokolt érdekeltségének eladásából származó 6 centnyi nyereséget, melyet a vállalat szerkezetváltási költségeinek finanszírozására fordított.

„Első negyedévi nyereségünkkel magas elvárásokat teljesítettünk a nagyobb bruttó árrésnek és a hatékonyabb működésnek köszönhetően, így biztosítani tudjuk, hogy a Xerox minden tevékenységét versenyképes költségszinten végezze” – jelentette ki Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-vezérigazgatója.

„A Xerox növekedésének fő motorját továbbra is a vállalat piacvezető színes technológiája, valamint a dokumentumkezelési tanácsadás és szolgáltatás jelenti”, – tette hozzá. „Annak ellenére, hogy a piaci körülmények a gépeladások egészét fékezték, 15%-kal növelni tudtuk színes termékeink értékesítését, és Xerox Global Services üzletágunk ismét kétjegyű nyereséget könyvelhetett el.”

Az előző év hasonló időszakához képest a berendezések értékesítési szintje nem változott, a 3,8 milliárd dollár teljes árbevétel 1 százalékos csökkenést jelent. Mind a berendezések értékesítéséből származó, mind a teljes árbevétel 2 százalékpontos árfolyamnyereséget tartalmaz. Az árbevétel növekedésére továbbra is kihatott az a tény, hogy csökkent a vállalat régebbi analóg technológiájából származó eladás utáni árbevétel. Az első negyedév értékesítés utáni (papír, szerviz, kellékanyag) árbevételére és teljes árbevételére kihatott Brazíliában elért gyenge teljesítmény, amely javuló tendenciát mutat.

A vállalat értéknövelő szolgáltatásaiból származó árbevétel az első negyedévben 23 százalékkal nőtt a Xerox Global Services tanácsadási, képfeldolgozási és tartalomkezelési szolgáltatásai iránti növekvő keresletnek köszönhetően. Ez az üzletág gyakorlati megoldásokkal segíti az ügyfelek dokumentumokhoz kapcsolódó költségeinek csökkentését és munkafolyamatok hatékonyabbá tételét.

A Xerox termelési üzletága a nyomdák és a dokumentum-intenzív iparágak számára nagy sebességű digitális technológiát kínál, amely lehetővé teszi az igény szerinti és a megszemélyesített anyagok nyomtatását. A nyomdai berendezések értékesítése 2 százalékkal nőtt, míg a teljes termelési üzletág árbevétele csökkent; ez utóbbi oka a vállalat régebbi analóg termékeiből származó eladás utáni árbevétel csökkenése, valamint a nyomdai piac visszaesése.

A fekete-fehér nyomdai rendszerek első negyedévben eladott darabszáma 9 százalékkal csökkent, a színes nyomdai rendszereké viszont 18 százalékkal nőtt, köszönhető ez a Xerox DocuColor® 5252 és 8000 sorozat, valamint a Xerox iGen3® iránti erőteljes keresletnek. Márciusban a Xerox bevezette kulcsfontosságú berendezése, az iGen3 színes digitális nyomdagép 10–20 százalékkal gyorsabb új verzióját, amely percenként akár 120 oldalt képes nyomtatni. A következő hónapban a Xerox bővíteni fogja nyomdai rendszereinek, szoftvereinek és megoldásainak választékát, tovább erősítve vezető helyét ezen a piacon.

A Xerox munkacsoportok számára technológiát és szolgáltatásokat kínáló irodai üzletága az előző év hasonló időszakához képest nem növelte a berendezések értékesítését, teljes árbevétele pedig 2 százalékkal csökkent. A berendezések eladásából származó árbevételt csökkentette a termékösszetétel: a vállalat az előző év azonos negyedévéhez képest az olcsóbb monokróm asztali termékekből értékesített többet. A fekete-fehér digitális irodai rendszerek eladott darabszáma 17 százalékkal nőtt a Xerox WorkCentre® asztali multifunkciós termékek iránti keresletnek köszönhetően. Az irodai színes termékek értékesítése azonban erőteljesen nőtt: az irodai színes multifunkciós rendszerek terén 21 százalékos, az irodai színes nyomtatók terén pedig 180 százalékos volt a növekedés.

Március 30-án mutatta be a Xerox legújabb irodai termékét, a WorkCentre C2424 multifunkciós irodai eszközt. WorkCentre C2424 az irodai termékek csoportjának első olyan berendezése, amely szilárd tintával nyomtat, szkennel és másol. Kategóriájának legjobb hasonló termékeihez képest 30–60%-kal olcsóbb, ugyanakkor a színes nyomtatási feladatokat fele annyi idő alatt végzi el. A Xerox irodai rendszereinek és szolgáltatásainak további bővülését a vállalat június végén jelenti be.

A Xerox továbbra is intenzíven dolgozik költségeinek és működési hatékonyságának optimalizálásán. Ennek eredményeként az értékesítési, az adminisztrációs és az általános költségek az elmúlt év hasonló időszakához képest 27 millió dollárral csökkentek. Az első negyedévi bruttó árrés 40,7 százalék, ami csaknem 1 százalékos növekedést jelent. Az első negyedévben a vállalat működési cash-flow-ja 337 millió dollár, készpénz és bankszámlapénz állománya pedig 3,3 milliárd dollár volt. A vállalat tartozása az előző év hasonló időszakához képest csaknem egy milliárd dollárral csökkent. Mulcahy 2005 második negyedévére 21-24%-os részvényenkénti nyereséget vár.

Kulcsszavak: +céginfo Xerox

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 20:36

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50