Mobilizáció: lemaradó finnek?

Kollár Csaba, 2001. október 5. 21:06
A közelmúltban a finn mobiltelefon-használókról úgy beszéltek, mint akik a mobiltelefonok iránt a legnagyobb érdeklődést tanúsítják. De ez a trend megváltozni látszik.
Több elemző azon a véleményen van, hogy a jövőben a közel 80%-os mobiltelefon-ellátottság kezdi elérni a telítettségi fokot, ami azt jelenti, hogy a vásárlásokat tekintve a finnek lemaradnak a többi ország mögött. Egyben azt is jelenti, hogy mivel jelenlegi telefonjaikkal többnyire meg vannak elégedve, csak kicsi lesz azon mobiltulajdonosok száma, akik az új készülékek vásárolva megismerkednek az új technikai fejlesztésekkel.

A statisztikai adatok az elemzők állítását látszanak alátámasztani; a vásárlási kedv – összehasonlítva a 2000. szeptemberi adatokkal – 45%-kal csökkent idén szeptemberben. A tavalyi évben a harmadik negyedév utolsó hónapjában 161 ezer telefont, míg az idei év azonos hónapjában már csak 79 ezer készüléket adtak el – vázolja fel a számszerű adatokat a mobil.nu. A csökkenés az egész világon érezhető. Hasonló visszaesésről számolt be a japán sajtó az NTT DoCoMo-val kapcsolatban. Jövőkutatók úgy vélik, hogy ez a trend még erősebben meghatározza majd a mobilpiacot, így még több megszorító intézkedést kell foganatosítania a gyártóknak, a forgalmazóknak.

Kulcsszavak: mobiltelefon trend +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36