e-Magyarország 2001 - nemzetközi konferencia és szakkiállítás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 8. 10:50
Lisszaboni rendkívüli csúcsértekezletén az Európai Unió új stratégiájának nyilvánította az információs társadalom gyors kiépítését, és kiemelte az "e-Europe" kezdeményezésben megfogalmazott lépések megvalósításának fontosságát. Az e-Europe prioritásaival párhuzamosan készült el az e-Magyarország akcióterve, mely szintén 10 pontban fogalmazza meg a felzárkózás területeit. Az október 11-12-én megrendezendő e-Magyarország konferencia ezek közül a következőket emelte ki: e-elearning, e-work, e-business, e-security.
A konferencia helyszíne: Hotel Hélia konferenciaközpont, Budapest. A konferenciát Stumpf István kancelláriaminiszter nyitja meg; díszvendég: dr.Joachim Fronia, Európai Bizottság, Távoktatási,Képzési Főigazgatóság, Brüsszel.

A konferenciát szervező konzorcium tagjai: IN-FORRÁS Kht., Synergon Rt., Expont Kft., GKIeNET Kft., Hungarica Sprl.(Brüsszel). A konferencia kiemelt médiatámogatója: PRIM Média Rt. Az eMagyarország konferencia egyik főtémája: a távoktatás, távtanulás. Számos kiváló hazai és külföldi vállalat prezentálja termékeit, megoldásait két napon keresztül. Részben ugyancsak a jövőnek, de talán már a jelennek is szól, hogy az e-learning mellett a konferencia kiemelten foglalkozik az internetes lehetőségek kínálta munkalehetőségek bemutatásával és lehetséges felhasználási területeivel, a távmunkával. Egy harmadik szekcióban – mivel az e-Magyarországot nehéz elképzelni biztonsági megoldást kínáló informatikai cégek nélkül – az e-biztonságról is hangzanak majd el előadások. Egy negyedik , ugyancsak jelentős szekcióban pedig az e-businessben aktív vállalkozások izgalmas és előremutató fejlesztéseit ismerhetjük meg..

A konferencia előadásaiból magyar és angol nyelvű kiadvány készül. A konferencia URL címe: www.emagyarorszag.hu ill. com, és www.prim.hu/emagyarorszag, illetve www.prim.hu/ehungary.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50