A HP megkezdte a Pocket PC 2002 szoftverrel futó PDA-k szállítását

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 8. 21:03
A Hewlett-Packard megkezdte két új színes PDA-eszköz - a hp Jornada 565 és 568 - forgalmazását. A Microsoft új Pocket PC 2002 Premium Version szoftverével futó PDA-k október 4-én kerültek a szaküzletek polcaira, Európában október közepétől lesznek elérhetőek.
A beépített CompactFlash Type I csatlakozónyílással ellátott hp Jornada felhasználói memóriakártyákkal és egyéb opcionális tartozékokkal (pl. vezeték nélküli hálózati megoldásokkal vagy digitális hp zsebfényképezőgéppel) egészíthetik ki eszközüket. A HP eszközei egyedi, kivehető és újratölthető, 14 órás lítium-polimer elemmel működnek, és 8 MB kiegészítő FlashROM memóriájukkal még akkor is lehetővé teszik a kritikus adatok biztonsági mentését és az alkalmazások helyreállítását, ha az eszközt hardverúton újraindítják vagy az elem teljesen lemerült. A PDA-k kül- és beltéren egyaránt jól látható, 16 bites, tükröződésmentes (reflective), színes TFT képernyővel és gyors információ-hozzáférést nyújtó, nagy teljesítményű Intel StrongARM processzorral rendelkeznek.

A Microsoft legújabb Pocket PC operációs rendszere, a Pocket PC 2002 Premium Version stabil alkalmazáskészlete ideális csomagot jelent a mobil felhasználók és a nagyvállalati ügyfelek számára. A csomagban a következő alkalmazások találhatók: Outlook, Word, Excel, Internet Explorer, Terminal Server Client, MSN Messenger és Windows Media Player.

A HP egy sor további szoftvermegoldást telepített az eszközre, többek között a Vindigo márkanevű, népszerű navigációs szoftvert, amely személyre szabott és helyspecifikus vendéglátási és szórakozási információkkal szolgál, és ezzel időt takarít meg a nagyobb városokat felkereső turisták számára. A nagyvállalati ügyfelek által végzett munka hatékonyságának emeléséről a Certicom MovianVPN gondoskodik, amely több elterjedt VPN átjárót támogat, és ezáltal biztonságos távhozzáférést garantál a vállalati intranet hálózathoz. A HP MicroChai megoldás révén a nagyvállalati felhasználók Java alkalmazásokat is fejleszthetnek és futtathatnak PDA-eszközükön.

Kulcsszavak: +fohir opsys HP Microsoft pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50