Őszi depresszió a PDA piacon (is)

Kollár Csaba, 2001. október 10. 21:53
Elemzők szerint a PDA piac az előzetes elvárások ellenére nem mutat lényeges növekedést idén ősszel.
A marketingesek és a termékfejlesztők egyaránt úgy gondolták, hogy a telefonálásra is alkalmas PDA-k iránt hatalmas lesz a kereslet, és olyan terméket tudnak így a piacra dobni, ami extraprofitot jelenthet bármely gyártó számára. Az elvárások azonban nem teljesültek, a statisztikák nem mutatnak semmilyen jelentősebb vásárlási megugrást.

Az nem meglepő – állítja az egyik norvég elemző – hogy a mobiltelefon-piac már több hónapja nem jeleskedik komolyabb értékesítési adatokkal, de azt furcsának találom, hogy a PDA-k iránt sincs komoly kereslet. A Compaq Norway képviseletében nyilatkozó Håvard Larsen szerint “a mobilkommunikációs piac teljes egészében stagnál, és tudomásul kell venni a piac bármely szereplőjének, hogy ez a trend az egész harmadik negyedévet jellemzi. Ezekben az időkben teljesen természetes, hogy komoly sikerekről senki sem tud beszámolni annak ellenére, hogy viszonylag sűrűn követik egymást a technikai szintben egyre jobb készülékek.”

Norvégia az egyik olyan ország, ahol nagyon magas a mobiltelefon-ellátottság, és a PDA-k eladási karakterisztikája nagyon közelít a mobiltelefonok telítettségi görbéjéhez. Elemzők ebben az évben Norvégiában mintegy 100.000 PDA eladását látják reálisnak, ami 2000-hez képest 20%-os emelkedést mutat, és ez az előzetes tervekhez képest jelentősen kevesebb. A világ más részein is hasonló arányokkal lehet számolni, így vélhetően ebben az évben már nem lesz a PDA-k világpiacán átütő vásárlási láz.

Kulcsszavak: pda +legfontosabb trend +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55