Háromszoros túljelentkezés az elektronikus kormányzat legújabb pályázatain

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 15. 16:52
Eredményt hirdetett a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága a 2001. szeptember 3–21. között a közigazgatási szervezetek számára meghirdetett három új pályázaton. Az odaítélt, összesen mintegy 2 milliárd 162 millió forint értékű támogatással az IKB célja a polgárbarát ügyintézés elősegítése, a hatékonyabb működés megvalósítása volt. A beérkezett 133 pályázatban több mint 7 milliárd forint összértékű támogatást igényeltek az érintett közigazgatási szervezetek.
A 2001 júniusában meghirdetett Elektronikus Kormányzat Program egyik kiemelt célkitűzése a közigazgatási szervezetek ösztönzése és érdekeltté tétele a szolgáltatás-központú szemlélet elterjesztésében, a polgárbarát ügyintézés és a hatékonyabb működés érdekében. A most lezárult, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által szeptember elején meghirdetett pályázatok kizárólag projektjellegűek voltak, azaz nem eszközök beszerzésére, hanem azok minél ésszerűbb működtetésére irányultak.

Az állami nyilvántartások ésszerűsítését szolgáló Kikeres elektronikus keresőrendszer, a kormányzati iratkezelő rendszer, valamint a kormányzati címtár kidolgozását támogató pályázatra (A típus) 38-an jelentkeztek. Ezzel a mintegy 530 millió forintos pályázati összeggel megteremtődik a csatlakozás lehetősége az Elektronikus Kormányzat Program már elindított, összkormányzati célokat szolgáló fejlesztéseihez.

A második (B típus) pályázatra 42 db jelentkezés érkezett. Ebből 21 pályázat kap több mint 700 millió forint értékű támogatást. Olyanok, amelyek a jövőben az internetes kormányzati portálon keresztül különféle szolgáltatásokat nyújtanak majd a polgárok részére, mint például az állami nyilvántartásból történő adatszolgáltatás, sorszámkérés ügyfélszolgálatra stb.

53 pályamunka érkezett a harmadik (C típus), a közigazgatási szervezetek működését, szolgáltatásaik színvonalát javító, nagyobb hatékonyságot biztosító fejlesztések kidolgozását célzó támogatásra. A legjobbak mintegy 920 millió forint értékű támogatásban részesültek. A nyertes projektek megvalósulását az IKB munkatársai folyamatosan nyomon követik és ellenőrzik majd.

A pályázatokra a teljes jogkörrel, önállóan gazdálkodó központi költségvetési szervek önállóan, az egyéb közigazgatási szervezetek felügyeleti szervükkel közösen nyújthattak be pályázatot. Mindhárom pályázathoz a pályázó közigazgatási szervezetnek saját forrással is rendelkeznie kellett, 20-40%-os arányban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14