Sun: a társaság 2-3 éves gazdasági vihart is kiállna

Tóth Kristóf, 2001. november 2. 13:48
Az elsősorban hálózati szervereiről ismert Sun Microsystems a gazdasági visszaesés következtében a harmadik negyedévben gyenge eredményeket ért el. A társaság azonban elég erős ahhoz, hogy egy hosszabb válság esetén is talpon maradjon.
Scott McNealy, a Sun Microsystems vezérigazgatója a napokban úgy nyilatkozott, a társaság egy esetleges, hosszú éveken keresztül tartó gazdasági visszaesést is átvészelne. Mindezt a vezető annak fényében mondta, hogy a legfrissebb jelentések szerint az IT-ipar jövője egyelőre még nem körvonalazódott, továbbra sem lehet pontosan tudni, mikor indul javulásnak a helyzet a jelenlegi válságot követően.

- 6 milliárd dollárunk van készpénzben, és nincs tartozásunk. Úgy gondolom, elég jól állunk ahhoz, hogy egy két-három évig tartó gazdasági vihart átvészeljünk. Megbirkózunk a recesszióval, amely már szeptember 11. előtt is jelen volt - mondta McNealy. Steve McGowan, a Sun pénzügyekkel foglalkozó elnökhelyettese a napokban elmondta, hogy a társasághoz befutó rendelések javuló tendenciát mutatnak az elmúlt negyedévhez képest. A vezérigazgató megjegyezte azonban, hogy McGowan a negyedév első hónapjára vonatkozólag beszélt, a bevételek többségét pedig a második két hónapban érte el a társaság.

- A negyedév eredményének 80 százaléka tipikusan a második két hónapban születik, ezért McGowan óva intett mindenkit bármiféle következtetés levonásától - tette hozzá McNealy.

A Unix szerverek piacán vezető pozícióban lévő Sun Microsystems az utóbbi időben kiéleződő konkurenciaharcot folytat két legnagyobb riválisával, a Hewlett-Packarddal, valamint az IBM-mel. Mindhárom társaság számos új modellt mutatott be a közelmúltban mind a költséghatékony, mind a csúcsteljesítményű rendszerek szegmensében.

Kulcsszavak: Sun +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50