007 és az autók

www.universalexports.net/00Cars.html

, 2001. november 6. 10:41
A neve Bond. James Bond. Kalandor, szuperkém, nőcsábász, nagyszerű lövész és a késhajítás mestere. A vodka-martinit nem keverve, hanem rázva szereti. Miközben végére jár a nemzetközi bűnügyeknek, néhány gyönyörű nő ágyába is betéved, majd angolosan távozik.

S mindezt elegánsan és könnyedén adja elő. Bár időről időre új arca van, mindig jóképű, mindig tudja, mit kell tennie, és mindig nagyon brit.

James Bondot persze férfias vonzerején és rengeteg eszén kívül még számos kellék segítette kémfeladatai végrehajtásában. A film legélvezetesebb jelenetei közé tartozik, amikor 007 a különféle extrém ketyerék kidolgozásán ügyködő részlegen tesz látogatást, és ott bemutatják neki a legújabb kémkellékeket. Akadnak apró repiajándékok: savat spriccelő töltőtoll, fémtüskéket kilövő karóra, szökéshez szükséges eszközöket rejtő cipő elfordítható sarokkal. De az igazán izgalmasak mégis azok a felturbózott szuperautók, amelyekkel a látványos üldözési jelenetek során a szívtipró kém az ellenfél nyomába ered, avagy épp menekül. Ezeket a kocsikat speciálisan J. B. számára dizájnolja a titkosszolgálat: alkalomadtán füstöt bocsátanak ki, lőnek, vagy a vízben gombnyomásra tengeralattjáróvá alakulnak. Minden Bond-rajongónak megvan a maga kedvenc Bond-járgánya, de kétlem, hogy lenne valaki, aki valamennyi szuperautót számon tudná tartani. Számukra hasznos forrás, de a többiek számára is érdekes az az anyag, amelyből tüzetesen nyomon követhető, melyik filmben milyen autón száguldozott a jó James. A különböző epizódokban látható járgányokról nemcsak képek találhatók, de képességeiket is részletesen felsorolják. Leszögezhetjük, hogy Bond egyik kedvenc márkája az Aston Martin, már az első filmben, a Goldfingerben is ennek egy kilövő szerkentyűkkel felszerelt változatát használta. De alkalomadtán a BMW-t vagy a Citroent sem vetette meg...

Kulcsszavak: website autószolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38