Interfórumot szervez a Magyar Művelődési Intézet

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 8. 10:37
E-kultúra címmel interfórumot szervez a Magyar Művelődési Intézet (MMI) november 14-én; a világháló és az informatika adta technikai lehetőségek segítségével megvalósuló eseményt a közművelődési szakemberek számára jövő évre tervezett e-Kultúra Konferencia előfutárának tekintik - hangzott el a programról tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.
B. Hegedűs Katalin, az MMI információs csoportjának vezetője elmondta: az országos közművelődési fórumot azért szervezik, hogy az internetes tartalomszolgáltatási formák pozitívumait is felmutassák. A fórum témái között szerepel a hazai internetes kulturális tartalomszolgáltatás átfogó bemutatása, a közművelődési ágazat szerepe és feladatai az információs társadalomban, valamint kulturális örökségünk jelenléte a világhálón - sorolta.

B. Hegedűs Katalin ismertetéséből kiderült: a fórum célja egyebek mellett az is, hogy a közművelődés területén dolgozók figyelmét felkeltsék az internetes szolgáltatások iránt, illetve ötletet, tippeket adjanak ahhoz, miként lehet értékes, és hasznos honlapot készíteni. Hozzátette: a konferencia előadói - akik virtuálisan, internetes közvetítés révén tartják meg előadásaikat - szólnak az internetnek a magyar nyelvre gyakorolt hatásairól is, valamint elemzik a kortárs és alternatív művészetek, közösségi és egyéni művelődési formákat a NET-en.

A fórumon - amelyre november 8-ig, tehát csütörtökig lehet jelentkezni interneten és telefonon is - hallható lesz például Kiss László szakfőtanácsos (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma), Szépe György professzor (Pécsi Tudományegyetem), Magos György a Digitális Irodalmi Akadémia szerkesztőségének vezetője, Válas Péter tanár, a Közoktatási Rendszergazda Egylet elnöke, Z. Karvalics László az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ igazgatója, Zsoldos Dávid a Zenefórum ügyvezetője.

Kulcsszavak: MMI e-kultúra fórum

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14