A Nokia hat új terméke a barcelonai Nokia Mobilinternet konferencián

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 19. 20:41
A Nokia ma egy új multimédiás üzenetküldésre képes telefont, új, „aktív" kategóriájának egy telefonját, a „klasszikus" kategória új modelljét, valamint három új Bluetooth tartozékot mutatott be Spanyolországban, a Nokia által rendezett barcelonai Mobilinternet Konferencián.
Jorma Ollila, a Nokia elnöke és vezérigazgatója a barcelonai sajtótájékoztatón elmondta:

„A ma bemutatott termékek jelentős áttörést jelentenek ebben az iparágban. A rádióról a televízióra való átálláshoz hasonlóan a szöveges üzenetküldésről a multimédiás üzenetküldésre való átmenet szintén a mobilkommunikáció egy új korszakát nyitja meg, ahol a képeket szöveggel és hanggal kapcsolhatjuk össze. Várakozásaink szerint 2002 végére a Nokia terminálok több mint fele képes lesz multimédiás üzenetküldésre, és 2003-ra az MMS minden új Nokia telefon szerves részét képezi majd.”

Két új telefonkategória, továbbá egy professzionális telefon új külsővel

A Nokia 7650 a vállalat első, az új, „képes" kategóriába tartozó terméke. A beépített fényképezőgéppel, multimédiás üzenetküldési funkcióval, továbbfejlesztett felhasználói interfésszel, és nagyméretű színes kijelzővel ellátott Nokia 7650 új távlatokat nyit a személyes kommunikáció terén. Az MMS segítségével a felhasználók egyetlen üzeneten belül hang-, grafika-, szöveg-, és képtartalmat kapcsolhatnak össze, és küldhetnek el egy másik, multimédiás üzenetek vételére képes terminálra, vagy a címzett e-mail címére. A Nokia 7650 Európában és Ázsiában 2002 második félévétől lesz kapható. A Nokia a Nokia 5210 mobiltelefonnal termékportfoliójának új, „aktív" kategóriát is bemutatta. A kifejezetten az aktív életstílus kedvelőinek tervezett Nokia 5210 újszerű alapanyagaival, sokoldalú használhatóságával és fokozott tűrőképességével gyökeresen új elképzelést valósít meg. A telefon funkciói között eddig még nem látott, cserélhető alsó és felső borítót, hőmérőt, és digitális órát találunk. A készülék forgalmazása a tervek szerint 2002 első negyedévében indul. A harmadik bemutatott telefon a Nokia 6510, amely a klasszikus kategóriájú készülékek új stílusát képviseli. A mobiltárcával felszerelt Nokia 6510 a munkához használt telefonok kiegyensúlyozott funkciókészletével rendelkezik, ugyanakkor az Xpress-on™ színes előlapok segítségével a telefon külsejének személyreszabhatóságát is biztosítja. Még egy FM-rádió is megtalálható funkciói között. A Nokia 6510 2002 első negyedévében kerül az üzletekbe. Bluetooth-szal működő vezeték nélküli tartozékok

A Nokia három új Bluetooth tartozékot is bemutatott, melyek felhasználójuknak vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak a mobiltelefonhoz. Az európai és ázsiai piacon 2002 első negyedévében megjelenő Nokia Wireless Headset (vezeték nélküli fülhallgató), a Nokia Wireless Car Kit (vezeték nélküli autóskészlet), és a Nokia Connectivity Card (PCMCIA kártya) kompatibilis a Bluetooth specifikáció legfrissebb, 1.1-es verziójával. Ugyanezen termékeket a konferenciával egy időben Hong Kongban zajló Colors of Life rendezvényen is bemutatták.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50