A Motorola MPEG4-támogatást épít ARM CPU-jába

Tóth Kristóf, 2001. november 21. 23:07
A Motorola kéziszámítógépekbe szánt processzorainak legújabb, ARM-alapú változatait integrált MPEG4 videotámogatással szeretné vonzóbbá tenni a társaság partnerei számára.
A Palm kéziszámítógépek következő generációjában MPEG4 videotámogatás is lesz, ha a Palm Inc. vagy a cég Palm OS operációs rendszerét licencelő partnerei a Motorola ARM-alapú DragonBall MX1 processzort választják eszközeikbe. A Motorola a héten ugyanis szerződést kötött a drót nélküli multimédiás technológiákat fejlesztő finn Hantróval az utóbbi társaság MPEG4 megoldásának licenceléséről a DragonBall MX1 sorozatú processzorokba.

Az MPEG4 technológia lehetővé teszi a videotartalmak mobileszközökön való vételét, illetve lejátszását, valamint az eszközökről való továbbítását. A Motorola érdeklődése a technológia iránt nem véletlen: a DragonBall immár az ARM-világ tagja csakúgy, mint az Intel StrongARM, valamint fejlesztési stádiumban lévő XScale processzorai, amelyek igen veszélyes konkurenciát jelentenek a társaság saját megoldásai számára. A Pocket PC-alapú PDA-k döntő többségében már jelenleg is az Intel StrongARM processzorai találhatóak, a Pocket PC 2002 operációs rendszer kizárólagos ARM-támogatásával azonban ez az arány még tovább fog növekedni.

A Motorola már korábban licencelte az ARM technológiát a brit ARM Ltd.-től, miután azonban a Palm bejelentette, hogy a Motorola 680x0-alapú DragonBall CPU-król az ARM platformra fog váltani a következő generációs PDA kéziszámítógépeivel, a társaságnak komolyabbra kellett fordítania ARM-alapú terveit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50