Ericsson: multimédiás üzenetküldés nem MMS telefonokra is

Kollár Csaba, 2001. november 21. 23:28
Az Egyesült Királyságban az Ericsson megrendezte a mobil üzenetkezelésben áttörést jelentő új technológia élő bemutatóját. Segítségével az előfizetők fogadhatnak majd multimédiás üzeneteket akkor is, ha mobiltelefonjuk nem MMS-kompatibilis.
Az MMS két vagy több médiaforrást integrál – például szöveget, hangot, képet és videoklipet –, és szinkronizált üzenetként küldi el azokat. Az MMS-felhasználók küldhetnek és fogadhatnak például szöveggel ellátott képeslapot, vagy akár zenei részletet is.

"Ez a világon az első élő bemutatója annak, hogyan kínálhatnak a hálózatüzemeltetők multimédiás üzenetkezelési szolgáltatásokat előfizetőiknek már most, függetlenül attól, hogy azok MMS telefont használnak-e" – nyilatkozta Lars Boman, az Ericsson internetes alkalmazásokkal foglalkozó részlegének elnöke. "Több iparági jelentés is leszögezi, hogy az elkövetkezendő néhány évben az MMS várhatóan az egyik leggyorsabban növekvő területté válik a mobilszolgáltatásokon belül a világon, megelőzve az SMS (rövid szöveges üzenet) szabványt. A Legacy Phone Support segítségével a hálózatüzemeltetők már most bevezethetik az MMS-t, és gyorsan biztosíthatják piaci részesedésük megőrzését."

A WAP Fórum és a 3GPP által meghatározott szabványokon alapuló Ericsson mobil üzenetkezelő központ (MMC) segítségével a hálózatüzemeltetők gyorsan integrálhatják az MMS-t hálózatukba, biztosítva a kompatibilitást meglévő infrastruktúrájukkal.

Az Ericsson teljes körű multimédiás üzenetkezelő megoldása multimédiás fénykép-, kép- és hangkönyvtárt tartalmaz, támogatja a fényképezőgép és a PDA használatát, valamint az Ericsson Mobility Worldön – a fejlesztők számára kidolgozott globális támogatási hálózaton – keresztül rengeteg alkalmazáshoz nyújt hozzáférést.

Az Ericsson multimédiás üzenetkezelő megoldása biztonsági funkciókat és WAP-átjárót tartalmaz, ezenkívül Sony Ericsson kézikészülékekkel kerül forgalomba, és számos támogatási szolgáltatással, köztük rendszerintegrálással rendelkezik.

Az Ericsson a Legacy Phone Support technológiát integrált szoftverfunkcióként építette be az Ericsson MMC-be. Az MMC olyan platform, amelynek segítségével a hálózatüzemeltetők fejlett üzenetkezelési szolgáltatásokat vezethetnek be meglévő hálózataikon, illetve lehetővé teszi MMS üzenetek küldését WAP, EMS (fejlett üzenetkezelési szolgáltatás) és SMS szabványt alkalmazó telefonokra, valamint internetkapcsolattal rendelkező számítógépekre és PDA-kra. Az MMS elküldésekor az MMC ellenőrzi, hogy a címzett tud-e MMS üzenetet fogadni, és ennek függvényében változtatja meg az MMS üzenet formátumát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50