DoCoMo – újabb szolgáltatások

Kollár Csaba, 2001. november 22. 21:42
Az NTT DoCoMo a tervek szerint számos új szolgáltatással kíván újabb, mobiltelefonnal rendelkező fogyasztókat szerezni. Az NTT DoCoMo rövid közleménye szerint ezek a szolgáltatások elsősorban a helymeghatározást veszik alapul (GPS), a GPS műholdak adatai alapján azonosítják a felhasználó földrajzi helyzetét.
Erre épülve számos információs szolgáltatás is bevezetésre kerül, a DoCoMo azt ígéri, ezek segítségével „az eddiginél nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat”. A szolgáltatások ezen köre lehetővé teszi, hogy a szülők vagy a tanárok pontosan ellenőrizni tudják, hogy hol van a gyerek vagy a diák, s ehhez csak egy dolgot kell tenni: a felügyeletre szoruló személynek mindig magával kell vinnie a telefonját.

Szociológusok szerint ez a virtuális köldökzsinór elképzelés, ha széles körben elterjed, lehetővé teszi annak az utópisztikus képnek a megvalósulását, melyről már korábban is gyakran szó esett: „a nagy testvér figyel téged”.

Az NTT DoCoMo azt is közölte, hogy a GPS-alkalmazások jelentős része m-commerce szolgáltatás lesz.

Az új szolgáltatások bevezetése még várat magára, ugyanis elindításukhoz meg kell kapniuk a japán kormány telekommunikációs szolgáltatásokért felelős bizottságának az engedélyét.

A tervek szerint – az engedélyek birtokában – a szolgáltatások november 27-én indulnak Japánban.

Az NTT DoCoMo a további GPS szolgáltatásai fejlesztéséhez szolgáltatásfejlesztő és más együttműködő cégek jelentkezését is várja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50