IBM: továbbfejlesztett Shark

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 23. 09:57
Az IBM továbbfejlesztette az IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (kódnevén „Shark”) rendszert. A továbbfejlesztés következtében javul a méretezhetőség, a katasztrófavédelem és a helyreállítás, és csökkenthető a birtoklási összköltség. A Shark tárolórendszert Magyarországon, a váci gyárban is gyártják, 1999 óta.
A bejelentésnek része, hogy az IBM a 72,8 GB-os merevlemezekkel megduplázza, vagyis 22 TB fölé növeli az Enterprise Storage Server maximális kapacitását. Emellett javul a nagy távolságra eljuttatott adatok biztonsága és a nyílt rendszerek esetén rugalmasabb meghajtókezelés valósítható meg, így az adattárolási környezetek egyszerűbben hozzáigazíthatók az üzleti, illetve az alkalmazások által támasztott igényekhez.

A 72,8 GB-os meghajtók kompatibilisek az IBM nemrég bejelentett vegyes meghajtóhasználati (drive intermix) funkciójával, melynek révén az Enterprise Storage Server különféle méretű merevlemez-meghajtókkal bővíthető (9, 18, 36 és 72,8 GB). A nagyobb merevlemezek az IBM TotalStorage 7133 Serial Disk System rendszerben is használhatók lesznek, amelyek nagy sávszélességű adattárolást biztosítanak a UNIX, Windows NT és Novell NetWare szerverekhez. Az Enterprise Storage Server és a 7133 Serial Disk System rendszerben használható nagyobb meghajtók december 14-től lesznek kaphatók.

Az IBM további lemezmeghajtó-felügyelő, adatvédelmi, valamint nagy távolságú visszaállítási és védelmi szolgáltatásokat is bejelentett az Enterprise Storage Serverhez, amelyek IBM eServer xSeries szerver és Windows 2000 vagy NT operációs rendszer használata esetén vehetők igénybe. Ezek a szolgáltatások a DataCore Software Corporation céggel kötött viszonteladói megállapodás keretében, a SANsymphony tárolásfelügyeleti szoftverrel érhetők el. A DataCore cég SANsymphony szoftvere november 23-tól vásárolható meg az IBM-től.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50