A vírus- és adatvédelem napja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 24. 09:26
"Aktív adatvédelem" címmel tartott szakmai napot november 14-én a Hilton Budapest WestEndben a PiK-SYS Szolgáltató és Tanácsadó Kft. A cég hetedik alkalommal rendezett konzultációs napot, s a rendezvény fókuszában ezúttal is a számítógépes rendszerekben tárolt adatok biztonsága állt.
A PiK-SYS Kft. nevét a legtöbb számítógép-felhasználó a McAfee vírusvédelmi programjaival (ezen belül is a VirusScannel) kapcsolatban ismerheti, bár a cég ma már a McAfee (újabban Network Associates Inc.) informatikai biztonsági termékein kívül számos adatvédelmi, tömörítő, titkosító, help-desk, távfelügyeleti és távoli gépek elérését biztosító, valamint tűzfalvédelmet nyújtó szoftvercsomag hivatalos magyarországi disztribútoraként szerzett elismerést a hazai piacon.

Pistár Mária, a PiK-SYS Kft. ügyvezető igazgatója nyitó előadásában a cég tapasztalatainak összefoglalása mellett foglalkozott a vállalati információbiztonság felelősségének kérdésével, és részletes adatokat közölt az IT-biztonsági eszközök alkalmazásának alakulásáról. Statisztikai adatokra épített szoftver-előrejelzésével azokhoz a vállalkozásokhoz is szólt, amelyek az elektronikus kereskedelem terjedésével kapcsolatosan szembesülnek új adatvédelmi feladatokkal. Prezentációjában ismertette a Network Associates PiK-SYS által tavaly október óta kínált Authorized Support Center (ASC) ügyfél-támogatási program előfizetési eredményeit.

A nap hátralévő részében többek között Izápy Balázs, a PiK-SYS vezető konzulense foglalta össze, hogy milyen előnyökkel jár a Magic Help Desk gyakorlati alkalmazása, de a résztvevők megismerhették a Network Associates legújabb szoftvercsomagjait és fejlesztési irányait is. Marius van Oers, a McAfee Anti-Virus Emergency Response Team vezető rendszermérnöke a vírusfenyegetettség aktuális kérdéseiről tartott előadást.

Az idén tízéves Pik-SYS Kft. megalakulásakor Magyarországon elsőként kezdte forgalmazni a közismert VirusScant, és a cégtől származó vírusvédelmi, adatvédelmi, illetve hálózatfelügyeleti szoftvereket ma már több száz cég használja országszerte. Ügyfelei között megtalálhatók főbb pénzintézetek, vezető biztosítótársaságok, államigazgatási szervek és iparvállalatok. 1999-től a Network Associates arany fokozatú kiemelt partnerei, 2000. október 10-én megkapták a McAfee rendszerek Hivatalos Támogató Központja (ASC, Authorized Support Center - McAfee) címet, idén pedig a McAfee "Partner of the year" elismerését könyvelhették el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36