500 milliós pályázati lehetőség az IKB-tól

Kis- és középvállalkozások a fókuszban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 24. 09:16
A 2001. november 23-án a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága pályázatot hirdetett kis- és középvállalkozások számára. A Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési programja keretében meghirdetett legújabb pályázat 500 milliós keretösszegéből a tervek szerint közel 600 vállalkozás kaphat lehetőséget üzletmenete fejlesztésére.
A Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Program legújabb, „A kis– és középvállalkozások üzletmenetét segítő központ létrehozása” c. pályázatának célja az információs technológiák széleskörű elterjedésének elősegítése a hazai mikro- és kisvállalkozások körében.

A pályázat 500 milliós keretösszegével két kört céloz meg. Egyfelől az 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások számára biztosítja a technikai és anyagi feltételeit annak, hogy biztonságosan csatlakozhassanak és használhassák az IKB által biztosított tárhelyen elhelyezett adatbázisokat és szoftvereket. Másfelől a maximum 4 milliárdos árbevétellel rendelkező, adatbázisokat és speciális szoftvereket megalkotó informatikai vállalkozások számára kínál támogatást: a mikro-, kis- és középvállalkozások által jól hasznosítható speciális adatbázisok fejlesztésére, frissítésére, esetleg korszerűsítésére, vagy a vállalkozói körben jól használható szoftverek létrehozására, mint például: leltárnyilvántartó, humánpolitikai, könyvelő programok.

Az így kialakított szoftverek és adatbázisok felkerülnek a tárhelyre, ezáltal több száz vállalkozó számára válnak elérhetővé, és általuk tovább bővül az elektronikusan biztosított szolgáltatások köre. A támogatás, a kapcsolatot lehetővé tevő virtuális központon keresztül, hozzájárul a legtöbbször tőkehiánnyal küszködő cégek versenyképességének fokozásához, piaci pozícióik erősödéséhez.

A pályázati adatlap és az útmutató 2001. december 1-től letölthető az Informatikai Kormánybiztosság honlapjáról (http://www.ikb.meh.hu). További információt 2001. december 3-tól a 40-200-356-os kékszámon kaphatnak az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50