A Philips tovább takarékoskodik

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 26. 08:22
A holland Philips pénteken jelezte, hogy nem látja elegendőnek havi 300 millió eurós megtakarítási tervét. Ez - mint szóvivője utalt rá - hamarosan újabb elbocsátásokkal járhat az óriásvállalatnál. Az idén már közel 12 ezer munkahelyének megszüntetését jelentette be a vállalat.
A vezetés szerint a hatékonyság érdemi javításához további lépésekre van szükség - írja a Reuters jelentésében. A Philips az idén - több évi szünet után - ismét veszteséges (harmadik) negyedévet jelenthetett, ezért tovább kutatja a még lehetséges csökkentéseket költségeiben.

A jelentések szerint a pénzügyi, emberi erőforrási és információtechnológiai részlegeknél várható további költségkímélés, tekintettel arra is, hogy ezek jelentős létszámot foglalkoztatnak.

A Philips részvényének ára a vállalat belső tervének ismertté válását követően hirtelen emelkedésnek indult az amszterdami tőzsdén, már a kereskedés elején csaknem 0,8 százalékkal erősödött. A Philips szóvivője közölte, hogy a megtakarítási intézkedések első csomagjának eredményeit 2002. első negyedében várják.

Kulcsszavak: Philips +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55