Önkormányzati válaszolórendszer

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 28. 08:35
A Fővárosi Közgyűlés Informatikai Bizottsága Informatikai fejlesztések az önkormányzatokban című konferenciáján az Euronet Rt. az önkormányzatok ügyfélszolgálati munkáját támogató rendszerei közül egy telefonos megoldáson alapuló IVR (Intelligent Voice Response - intelligens válaszolórendszer) megoldást mutatott be.
Az Euronet Rt. demójában az üdvözlőszöveget követően egy fantáziaváros, ”Eurovár” igényei szerint kialakított menürendszeren keresztül érhetjük el a bennünket érdeklő információkat – legyen az az útlevéligényléshez szükséges okmányok listája, vállalkozói igazolványkiváltás feltételeinek ismertetése, vagy akár a helyi adóra vonatkozó egyenlegközlés az integrálható adatbázis (CTI) információi alapján. Az önkormányzati igényekhez alkalmazkodva lehetőség van arra, hogy a telefonáló polgár – telefonszám alapján történő azonosítását követően – folyamatban lévő ügyei azonnal megjelenjenek a magyar nyelvű kezelői felületen, ily módon is könnyítve, hatékonyabbá téve az ügyintézést.

A közeljövő interneten keresztüli ügyintézéssel integrált rendszere lehetővé teszi majd a nem sürgősségi ügyintézések 100%-os online-ná tételét, megőrizve a telefonos kapcsolat gyors és személyes jellegét. Weben vagy telefonon keresztül új szemeteskonténert rendelhetünk majd, vagy parkolóhelyet igényelhetünk – gyorsan, sorban állás nélkül –, és nem kell ragaszkodnunk az önkormányzat ügyfélfogadási idejéhez se. Természetesen a megoldás alkalmazása jelentős költségmegtakarítást jelent az önkormányzat számára is, hiszen kevesebb ügyfélszolgálatost, kevesebb helyet stb. kell biztosítani a fent említett feladatok ellátására.

Pénzes László, az Euronet Rt. szakértője elmondta, hogy az Avaya Network Alchemy termékcsaládjára épülő mini Call Center egy komplex kommunikációs rendszer, amelynek az alapja egy intelligens telefonalközpont, s célja olyan telefonos kapcsolat létrehozása, amelynek folyamatai részben vagy egészben automatizálhatóak.

„Bízom benne, hogy Magyarországon is hamarosan lehetővé válik, hogy ne csak a multi cégek, bankok, biztosítók, hanem a bennünket kiszolgáló önkormányzatok is alkalmazzák a legújabb technológiát ügyfeleik – a lakosság – kiszolgálására. A mai konferencia erre is jó példával szolgált, örülök neki, hogy meglehetősen nagy érdeklődést tapasztaltunk a bemutatott Call Center megoldás iránt” – mondta Pénzes László.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14