Magyar infobrókerek: A tudásmenedzsmenttől a versenytársfigyelésig

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 29. 08:08
A Magyar Információbrókerek Egyesülete (MIBE) és a Benedict School 2001. december 5-én tartja első konferenciáját A tudásmenedzsmenttől a versenytársfigyelésig címmel. A szakmai és üzleti információs csomagokat szolgáltató szakembereket összefogó MIBE célja a hazai információbrókerek összefogása, hálózattá szervezése, a szakma magyarországi kifejlesztése és elfogadtatása.
Az információbrókerek független információszolgáltató szakemberek, akik megrendelőik problémáinak megoldása érdekében információs csomagot állítanak össze – megkímélve őket az információkeresésre fordított időtől és fáradságtól. Az infobrókerek forrásai az adott témakör szakértői, különböző adatbázisok, elektronikus vagy papíralapú kiadványok. A beszerzett adatokat értékelik és megbízójuk elvárásai szerint csomagolják. Az információbrókerek természetes közege a hasonló munkát végző szakemberek hálózata; ilyenek nyugati országokban már régebb óta működnek.

Az információbrókerek tevékenységi köre szerteágazó, a különböző szakemberek profiljába beletartozhat a céginformáció szolgáltatása, a trend-, piac- és versenytársfigyelés, a tudásmenedzsment, vagy éppen az adatbányászat. Az egyesület a fentiek szellemében sorai közé várja a térítéses információszolgáltatással foglalkozó könyvtárosokat és más információs szakembereket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55