MeH-IKB: támogatást kapott a 8 ehtv.-kormányrendelet

Kovács Attila, 2001. december 5. 17:22
Stumpf István kancelláriaminiszter december 5-én, a Kiscelli Múzeumban megtartott, sajtótájékoztatóval egybekötött MeH-IKB rendezvényen értékelte a Széchenyi-terv Információs Magyarország Programja keretében idén meghirdetett 14 pályázatot és további 8 nem pályázatos támogatási programot, ugyanakkor bejelentette a jövő évi pályázatok első csomagját (amely 3 új pályázatot jelent).
A miniszter kijelentette, a december 4-i kormányülésen az új hírközlési törvényhez (ehtv.) kapcsolódó mind a nyolc kormányrendelet támogatást kapott, a törvény végrehajtásához szükséges további 15 miniszteri rendeleten még dolgoznak, és ezek „időben” meg fognak jelenni. Kérdésre válaszolva Sík Zoltán informatikai kormánybiztos ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy azok, amelyek úgymond „relevánsak” (egyetemes szolgáltatások, árrendelet, internet), december 23-án megjelennek, ám csak a Magyar Közlönyben való megjelenéskor lépnek hatályba.

A kormány 2002. január-február hónapokban állítja össze a Nemzeti informatikai stratégia 1.1-es változatát, szintén januárban folytatják a pedagógusoknak, valamint az önkormányzatoknak szóló támogatási programokat. A harmadik pályázat a jövő év elején a kinevezett bírák és ügyészek számára meghirdetett fejlesztési program lesz, amely a nevezettek távmunkáját és a számítógépeik otthoni használatát kívánja elősegíteni. Stumpf miniszter az önkormányzatoknak újonnan meghirdetendő pályázat kapcsán kijelentette, a kormányzat hajlandó az infrastruktúra-építésben – az üzleti szféra szereplőivel együtt – szerepet vállalni, az erre irányuló tárgyalások most folynak a kormányzat, a szolgáltatók, illetve a multik között.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50