Multimédiára hangolva: Új VAIO asztali számítógép

Tóth Kristóf, 2001. december 8. 21:28
A Sony legújabb VAIO asztali számítógépe szinte minden olyan multimédiás funkcióval rendelkezik, amelyet napjainkban az otthoni felhasználók szívesen használnak.
A Sony a legújabb, VAIO MX szériás asztali számítógépének kifejlesztése során igyekezett minden olyan technológiát és eszközt felhasználni, amelyek a PC multimédiás teljesítményét jelentősen fokozzák az eddigi modellekéhez képeset. A Sony szerint az új számítógép számos otthoni szórakoztatóelektronikai készüléket képes helyettesíteni, hiszen többek között alkalmas jó minőségű audiolejátszásra, TV nézésre és videok rögzítésére is.

A Sony VAIO PCV-MXS10 asztali számítógép az 1,7 GHz-es frekvenciával működő Intel Pentium 4 processzorra épül. Az 512 megabájt PC133 SDRAM memória mellett megtalálható benne egy 80 gigabájt kapacitású, ATA/100 interfészes meghajtó is. A 32 MB memóriával rendelkező, GeForce2 MX chipre épülő grafikus kártyához egy 15 colos TFT LCD kijelző csatlakozik, amely maximálisan az 1024 x 768 pixeles (XGA) felbontást támogatja. A monitoron négy darab USB port is megtalálható, amelyekhez a különböző perifériális eszközök könnyedén csatlakoztathatók. A Sony új PC-jében helyet kapott egy TV tuner kártya is. A TV műsorok természetesen rögzíthetők, és akár DVD lemezekre is elmenthetők. A videók felvételéhez a Giga Pocket Personal Video Recorder használható.

A Sony új számítógépében megtalálható egy MiniDisc és egy DVD-RW meghajtó is. Az előbbi MDLP (Long Play MiniDisc) támogatással rendelkezik, így egy lemezen akár 320 percnyi audio is tárolható. A beépített DVD-RW meghajtó DVD-R diszkek írásakor 2-szeres, míg DVD-RW lemezek esetében egyszeres sebességgel képes működni. A Sony az új számítógépén egy Memory Stick foglalatot is elhelyezett.

A VAIO PCV-MXS10 asztali számítógép a Windows XP Home operációs rendszerrel kerül forgalomba. A vásárló a PC-hez egy gondosan összeválogatott szoftvercsomagot is kap, amely többek között a MovieShaker, a PictureGear, a Corel WordPerfect, az Adobe Photoshop Elements és az Adobe Premiere LE alkalmazásokat is tartalmazza. A Sony új számítógépének alapkonfigurációja 2799 dollárba kerül.

Kulcsszavak: desktop Sony multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50