A Synergon nagy megbízhatóságú rendszere a K&H-nak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 11. 09:48
A Synergon Informatika Rt. meghívásos pályáztatás révén nyerte el a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. három budapesti géptermének nagy sávszélességű optikai kapcsolaton megvalósított összeköttetését és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások biztosítását. A projekt értéke meghaladja a 200 millió forintot.
Az egyesült K&H és ABN-AMBRO bank a három géptermét összekötő optikai szálak gazdaságos kihasználása érdekében MAN DWDM (Metropolitan Area Network Dense Wavelenght Division Multplexing) technológiai megoldást választott. A Cisco Metro 1500-as optikai multiplexer segítségével a Synergon redundáns optikai gyűrűkapcsolatot alakított ki, amely összeköttetést nyújt a pénzintézet különböző informatikai rendszerei számára. Az optikai hullámhossz konverzió a végberendezések számára teljesen transzparens, ennél fogva olyan érzékeny rendszerek együttműködését is megvalósítja, mint az IBM nagygépek és EMC storage tükrözése. A Cisco Metro 1500-as optikai multiplexer interfészek széles körét támogatja, így egy rendszer alkalmas ESCON, 100 és 1000 Ethernet és ATM átvitelére. A redundáns kiépítésű rendszerhez a Synergon három éves magas szintű rendelkezésre állást nyújt.

A Synergon által installálandó Cisco Metro 1500-as optikai multiplexerek teljes mértékben kielégítik a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. alkalmazási követelményeit. Jól illeszkednek a bankhálózatban rendszeresített hálózati platformba és a kialakított menedzsment környezetbe. Ezek a multiplexerek utolérhetetlen módon tudják felváltani a jelenleg üzemelőket. A kialakított rendszer az optikai hálózat kapacitását képes megnövelni, ezáltal egy időben több protokollt képes kezelni megsokszorozva a sávszélességi teljesítményt.

A DWDM technológia alkalmazása Magyarországon még úttörő jellegű, mert csak két referencia működik, viszont Nyugat-Európában már számos helyen alkalmazzák sikerrel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14