Útrakelt a magyar VilágTV

Szalay Dániel, 2001. december 11. 23:11
Egyes hírek szerint 187 és fél millió forint állami apanázzsal, mások szerint viszont "csupán" 150 milliós támogatással, de a lényeg, hogy útjára indult az első magyar világtévé adás. Az internetes műsor kínálatban egyelőre csak a közszolgálati Duna Televízió programja szerepel, ám a tervek szerint hamarosan az MTV 1-es és 2-es csatornája is a világ bármely pontjáról elérhető lesz.
128 kilobites netkapcsolattal már fogható is a VilágTV. Nincs más hátra tehát, ha sikerült két ISDN csatornát multilinkkel összefognunk, vagy egyéb nagysebességű kapcsolatunk van (pl. ADSL, kábeltévé), már nézhetjük is a műsort.

A ChainCast technológiával sugárzott műsorok nagy előnye, hogy ezáltal olyanokhoz is eljuthatnak a televíziós adások, akik egyébként nem tudnák nézni a műsort. Műsorhoz jutnak a határontúli magyarok is. A Magyar Internet VilágRádió és VilágTelevízióval a cél az, hogy a honi és külföldön élő magyarok tájékoztatáshoz, szórakozáshoz, magyar kultúrához jussanak ily módon.

Az Internet VilágRádió adásában jelenleg 24 adás van, és eddig több ezren töltötték le a hallgatásához szükséges kliens szoftvert. Hasonló sikerekre számítanak a most indult VilágTV kapcsán is.

A VilágTV a MAVIP terméke, amit a Mindmakerrel együttműködve fejlesztett ki. A VilágTV nézői számára a számítógép képernyőjén egy egyedi arculatú "TV- vevőkészülék"-ként jelenik meg, amely lehetővé teszi, hogy a néző a Magyar Internet VilágTV Hálózattal együttműködő TV-adók műsorát az interneten keresztül nézhesse. A vevőkészülékbe épített böngésző segítségével az éppen nézett TV-adó honlapját egyetlen gombnyomással érheti el a néző, és ezáltal lehetővé válik, hogy a TV-adó nem csak az élő adásban, hanem honlapján keresztül is hatékonyan tudjon kommunikálni nézőivel. A néző a Magyar Internet VilágTV Hálózat honlapját szintén egyetlen gombnyomással érheti el és a TV-készüléken keresztül egyéb, a Magyar Internet VilágTV Hálózat által biztosított információt és szolgáltatásokat is kaphat.

Jelenleg a termék béta-tesztelés alatt áll, kísérleti adás folyik. Ezen időszak alatt az adás karbantartás és az esetleges hibák javítása miatt szünetelhet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50