A Symantec nem fejleszt nyomozóprogramot

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 12. 13:33
A Symantec lapunkhoz eljuttatott közleményében kijelenti, hogy nem változtatja meg vírusirtó szoftvereit, hogy azok továbbengedjék az FBI által készített Magic Lantern trójai kémvírust. A vállalat politikája a Magic Lantern vonatkozásában a következő:
"A) Még azt sem tudjuk, hogy létezik-e, ezért minden fajta vélemény tisztán spekuláció. Nem erősítette meg létezését az FBI; a témával kapcsolatban semmilyen üzenetváltásra nem került sor az FBI és közöttünk, és nem ismerjük a programnak semmilyen részletét, sem azt, hogy micsoda, sem azt, hogy hogyan működik stb.

B) Még ha létezne is, AKKOR SEM változtatnánk meg szoftverünket, hogy kimutassa a programot. NEM készítünk "kiskaput" szoftverünkön, még akkor sem, ha kérik. Elsődleges prioritásunk, hogy ügyfeleinket védjük – a cybertér minden fajta fenyegetése ellen. Nem foglalkozunk azzal, honnan jön a fenyegetés, vagy ki küldte – elsődlegesen vállalt kötelezettségünk ügyfeleink védelme, és ezt a külső körülményektől függetlenül biztosítjuk is. NEM dolgozunk együtt az FBI-jal, illetve SEMELYIK jogérvényesítő intézménnyel sem azon, hogy bármilyen fajta nyomozó programot fejlesszünk. Megismétlem: egyáltalán NEM volt ilyen kapcsolatunk.

C) A sajtóban bejelentett minden fajta más nyilatkozat téves. A Symantec politikája az, hogy NEM változtatja meg szoftverét annak érdekében, hogy alkalmazkodjon azokhoz a jogérvényesítő tevékenységekhez, melyek a kibernetikai bűnözéssel szállnak harcba, még ha felkérnek rá bennünket, akkor sem."

Kulcsszavak: Symantec FBI security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14