Symantec Endpoint Protection nyilvános béta verzió

forrás Prim Online, 2007. június 14. 17:38

A Symantec jelentős lépést tett a Security 2.0-ra vonatkozó terveiben a Symantec Endpoint Security 11.0 és a Symantec Network Acces Control 11.0 (amely Project Hamlet kódnév alatt fut) megjelentetésével. A Symantec Endpoint Protection – a Symantec eddigi legjelentősebb, piacvezető nagyvállalati antivírus terméke – a Symantec AntiVirus-t egyesíti fejlett fenyegetettséget megelőző technológiával egyetlen ügynökben, amely ezáltal páratlan védelmet nyújt a laptopokat, desktopokat és szervereket fenyegető malwarek ellen. A Symantec Endpoint Protection nyilvános béta verziója elérhető a www.symantec.com/endpointsecurity oldalon.

Annak érdekében, hogy a felhasználókat megvédje a jelenlegi, és a jövőben egyre fenyegetőbbé váló fenyegetettségektől, a Symantec Endpoint Protection olyan proaktív technológiákat is magában foglal, amelyek automatikusan elemzik az alkalmazások viselkedését és a hálózati kommunikációt, hogy felfedjék és aktívan blokkolják a támadásokat. A felhasználókat  integrált antivírus, kémprogram elleni, tűzfal, valamint hálózat-alapú betörésvédelmi megoldásokkal (IPS), továbbá alkalmazás és eszköz ellenőrzési technológiákkal védi, amelyeket egyetlen megoldásban egységesít, így téve egyszerűvé a telepítést és a kezelést.

A Symantec Endpoint Protection csökkenti az adminisztrációs kiadásokat, amelyek a különböző végpont biztonsági termékek kezelésénél jelentkeznek, mindezt a Symantec, a Sygate, a Whole Security és Veritas díjnyertes technológiáinak ötvözésével. Mindez működési hatékonyságot biztosít, illetve vezető, teljes egészében integrált megoldást biztosít a felhasználóknak, amely különböző platformokon működik, egyetlen forgalmazó támogatása mellett. Emellett a Symantec Global Intelligence Network támogatását is élvezi nyolc Symantec Security Response, négy Symantec Security Operation központ, valamint 180 országban telepített 120 millió rendszer és több mint 40 ezer szenzor közreműködésével.

A Symantec Endpoint Security az egyetlen olyan termék, amely alapvető biztonsági technológiák (antivírus, antispyware, desktop tűzfal, betörés védelem, eszköz kontroll) előnyeit kínálja egyetlen, integrált ügynökön keresztül, és egyetlen kezelési konzolon keresztül felügyelhető. A Symantec Endpoint Protection egy új, egyszerűsített kezelési konzolt, a Network Acces Control-t (NAC) is biztosítja, amely számtalan szolgáltatás összehangolását teszi lehetővé, így felgyorsítva a partnerek és felhasználók számára a feladatok végrehajtását.

Ezzel egyidőben a Symantec bemutatta a Symantec Network Access Control legfrissebb verzióját is. A Symantec Network Access Control 11.0 egy opcionális modul, amely szorosan összekapcsolható a Symantec Endpoint Protection termékkel, amely a felhasználóknak lehetővé teszi a végpontok és azok állapotának feltérképezését, biztosítja a megfelelő hálózati belépést, továbbá garantálja, hogy a biztonsági előírások és szabványok összhangban legyenek. Mind a Symantec Endpoint Protection, mind pedig a Symantec Network Access Control várhatóan szeptemberben lesz elérhető világszerte.

Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50