Ügyviteli szoftverek a felsőoktatásban

Integrált rendszerekkel támogatja a rEVOLUTION a felsőoktatást

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 13. 12:45
Jelenleg közel százezer diák tanul a hazai felsőoktatási intézmények valamelyikében. Az oktatás egyes területein - ahol az intézmények profiljából adódóan szükséges lenne - a gazdasági orientációjú szoftverek oktatása esetleges. Így különösen figyelemreméltó a rEVOLUTION Software kezdeményezése, a cég az idei évben már két intézmény, a BKÁE és a Szent István Egyetem számára biztosított ingyenesen integrált ügyviteli szoftvert.
A rEVOLUTION Software több éve működik együtt a gödöllői Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karának Számviteli és Pénzügyi Tanszékével, illetve az idei évtől a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Információrendszerek Tanszékével, ahol összesen közel 150 diák tanulja a magyar fejlesztésű integrált rendszeren - a rEVOLUTION Iroda++, illetve ZENIT SQL integrált ügyviteli, illetve vállalatirányítási rendszerein - a mai vállalati környezetben már mindenhol megkövetelt speciális felhasználói ismereteket.

„A diákok körében végzett felméréseink azt igazolják, hogy a hallgatók kedvelik a gyakorlat-orientált oktatási megoldásokat, a jól hasznosítható készségeket és ismereteket.” - tudtuk meg Szabó Zoltántól, a BKÁE Információrendszerek Tanszékének adjunktusától. A tapasztalatok szerint az új típusú oktatási forma lehetővé teszi, hogy a diák maga is aktív részese legyen a tanulási folyamatnak, így ezekben az esetekben a hallgatók sokkal intenzívebben részvételt és aktivitást mutatnak a „hagyományos” oktatási formánál. Ezzel a módszerrel jobban elsajátíthatják a kapcsolódó elméleti ismereteket, és élményeik segítik a megszerzett ismeretek mélyebb rögződését.

A BKÁE-n az V. évfolyamos végzősök és a részidős egyetemi képzés hallgatói kapnak lehetőséget arra, hogy intenzív szemináriumok keretében egy-egy rendszerrel – a Libra, az SAP, a SAS és a Scala mellett a rEVOLUTION ZENIT SQL rendszerével is megismerkedhessenek. Így évente kb. 700 hallgató kap lehetőséget, hogy a munkaerőpiacon szükséges készségeket elsajátíthassa, illetve az ügyviteli piacon a leggyakrabban előforduló szoftverekről átfogó képet kapjon.

A jelenleg 56 alkalmazottat foglalkoztató, 2000-ben 274 M Ft árbevételű, 100%-ban magyar tulajdonú, 10 éve a magyar ügyviteli piacon fejlesztő, közel nyolcezres klientúrával rendelkező rEVOLUTION Software (Microsoft Certified Partner) az ügyviteli szoftverek piacának közismert szereplője. A cég a Windows első verziója óta biztosít szoftveres üzleti megoldásokat a SOHO piacra készített dobozos ügyviteli szoftverektől a nagyvállalati integrált vállalatirányítási rendszerekig. A hazai fejlesztésű ügyviteli szoftvereken kívül a cég fő profiljai közé tartozik a banki termináltelepítés és egyedi megoldások fejlesztése is. A rEVOLUTION legjelentősebb ügyfelei közé tartozik többek között a Process Solutions (Arthur Andersen Cégcsoport), a Danubiusbeton Betonkészítő Kft., a Group 4 Securitas Kft., illetve az Erste Bank, a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és az ABN Amro Bank.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36