Internetes biztonsági adatmentés

Tóth Kristóf, 2001. december 22. 08:24
Szakemberek szerint az Egyesült Államokat ért szeptember 11-ei terrortámadások után jelentősen megnőtt a kereslet a különböző adatbiztonságot fokozó megoldások iránt. A Compaq Presario számítógépeket vásárló felhasználók a jövőben automatikus biztonsági adatmentést nyújtó szolgáltatásra is előfizethetnek.
A Dell Computer például a harmadik negyedévben 70 százalékkal több adattároló eszközt értékesített, mint a megelőző időszakban. Mindez azt jelenti, hogy sok felhasználó felismerte, hogy a kritikus adatok illetve információk védelme nagyon fontos feladat. Természetesen a számítógépeket gyártó cégek is igyekeznek olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek révén a vásárlók biztonságosan tudják tárolni az adataikat.

Legutóbb a Compaq kötött egy olyan megállapodást a Connected céggel, amelynek értelmében a Presario számítógépek mellé a jövőben automatikus biztonsági adatmentést biztosító szolgáltatás is elérhető lesz. A különböző hálózati adattároló megoldásokkal foglalkozó Connected cég szóvivője elmondta, hogy ez az első olyan megállapodás, amelyet nagy PC gyártóval kötöttek.

A Compaq a legújabb szolgáltatást elsősorban a kisebb vállalkozások számára ajánlja, de természetesen akár otthoni felhasználók is igénybe vehetik. Az új szolgáltatás alapvető célja, hogy a kritikus információk visszaállíthatók legyenek, ha a felhasználó rendszere valamilyen ok miatt összeomlik vagy károsodik.

A Compaq illetve a Connected által biztosított adatmentés automatikusan az interneten keresztül történik. A használata a cégek szerint nagyon egyszerű. A felhasználónak mindössze egy kis kliensoldali szoftvert kell futtatnia, amely minden szükséges feladatot elvégez. Előre beállítható időközönként az alkalmazás szinkronizálja az adatokat a felhasználó számítógépe és a Connected által üzemeltetett adatközpont között. Ha a Presario számítógépről valamilyen ok miatt elvesznének az adatok, akkor azok az interneten keresztül könnyen visszatölthetők. Az új szolgáltatás igénybe vételéhez Windows XP operációs rendszerre van szükség, és természetesen a minél nagyobb sávszélességű internetelérés komoly előnyt jelent.

Kulcsszavak: desktop security Compaq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14