Új SanDisk adattároló eszköz

Tóth Kristóf, 2002. január 10. 09:04
A SanDisk bemutatta a legújabb, kis méretű, könnyen hordozható adattároló eszközét, amely különböző kapacitású flash memóriákra épül.
Az adattároló eszközöket fejlesztő és gyártó cégek egyre több olyan terméket mutatnak be, amelyek a méretükhöz képest viszonylag nagy kapacitással rendelkeznek. Ezekre az adattároló megoldásokra mind nagyobb igény mutatkozik, ami elsősorban a különböző hordozható készülékek népszerűségének növekedésével magyarázható.

A SanDisk a legújabb Cruzer adattároló eszközét igyekezett úgy kialakítani, hogy az a kis mérete ellenére megfelelő kapacitást biztosítson a különböző alkalmazások számára. Emellett a cég komolyan odafigyelt a funkcionalitásra és a megbízhatóságra is. A Cruzer legfontosabb jellemzője, hogy különböző kapacitású flash memóriákra épül, amelyek cserélhetők és igény szerint bővíthetők.

Wes Brewer, a SanDisk egyik vezetője szerint az eddigi hordozható adattároló eszközök vagy csak PC-khez vagy csak a különböző elektronikai berendezésekhez voltak használhatók. A Cruzer azonban számítógépekkel és elektronikai készülékekkel is képes együttműködni. Eric Bone, a cég egyik munkatársa elmondta, hogy az új eszközt elsősorban a sokat utazó felhasználók tudják majd hatékonyan alkalmazni.

A kis méretű Cruzer kiválóan alkalmas adatok, képek, auidók és videók tárolására. Támogatja az SD és az MMC (MultiMedia Cards) memóriakártyák használatát is. Kezdetben 32, 64, 128 és 256 megabájt kapacitású változatokban lesz elérhető. A cég szerint a 128 megabájtos típuson tömörítéstől és hossztól függően 35-70 audió tárolható, míg a 64 megabájtos modellen körülbelül 65 darab nagy felbontású fénykép rögzíthető.

A Cruzer teljes mértékben Plug and Play kompatibilis, és a használatához nem szükséges speciális meghajtóprogramokat telepíteni. A kis eszköz Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows XP valamint Mac OS operációs rendszerekkel együtt is használható. A Cruzer termékek a kapacitás függvényében 60-200 dollárért vásárolhatók meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50