Megatrend Infosys: már minden ötödik erdőgazdaságnál

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 14. 12:24
A Megatrend 2000 Rt. komplex vállalatirányítási rendszer (szoftver és hardver) szállítására szerződött az Egererdő Erdészeti Rt.-vel, így a Megatrend a Kiskunsági, a Kisalföldi és a HM Erdőgazdaság mellett tovább növelte piacvezető pozícióját a hazai erdőgazdálkodó társaságoknál.
Az Egererdőnél a 2001-ben pilotként bevezetett HR és eszköz modulok idén kiegészülnek az InfosysŽ Integrált Vállalatirányítási Rendszer további pénzügy, főkönyv, készlet, áruforgalom és kontrolling moduljaival, valamint az rt. részére kifejlesztett ágazati kiegészítésekkel és egy interfésszel a jövőben bevezetésre kerülő DigiTerra erdészeti térinformatikai megoldáshoz.

Az Egererdő Rt. Magyarország legnagyobb összefüggő erdővel borított hegyvidéki táján, az Északi-középhegységben gazdálkodik mintegy 72 ezer hektáron. Az erdőgazdálkodási feladatok mellett portfoliójában szerepel a vadgazdálkodás, tájvédelmi körzetek és nemzeti parkok üzemeltetése, a parkettagyártás, valamint a teljes portfoliót átfogó szolgálgatási és kereskedelmi tevékenység.

A beruházás eredményeként megvalósul a társaság központjának és a 15 telephelyének egységes, online működése, amelyre korszerű vezetői információs rendszer épül. A szakmai megoldások közül kiemelendő a DigiTerra EIR térinformatikai rendszerhez elkészített interfész. Az Infosys a saját termékek készletezési folyamatának induló adatait, illetve a HR modulban a munkanaplókon rögzített költségeket hozzáadja az EIR térinformatikai adataihoz, ezáltal lehetővé válik a gazdálkodás azonnali pénzügyi természetű elemzése is. A két rendszer kapcsolata lényeges szempont a tervezésnél: az erdőrészletenkénti terv adatok bekerülnek a kontrolling modulba.

A fuvarszámla-likvidáció és a – kontrolling modulba beépülő – tervezési/jelentési rendszer az erdőgazdaságok részére készült speciális fejlesztések, melyek folytatásai a már bevezetett erdőrészletszintű munkalapkészítésnek és a munkaszámos teljesítménybér-elszámolásnak. Az Infosys számlatükör szinten egyszerűsödő, a munkaszámos megoldás segítségével tisztábban átlátható rendszert biztosít az rt.-nek. A Megatrend szakembereinek segítségével optimalizálásra kerül a készletkezelés, azon belül is a cikktörzs felépítése, mely a többi erdőgazdaságnál már kialakított fafaj/választék bontással kapcsolatos tapasztalatokra épít.

Az erdőgazdaságok belső és külső (pl. ÁPV Rt.) jelentési kötelezettségeinek egyik alapja a minden évben ismétlődő tervezés, mely a szakmai rendszerek adataira épül. Ezen paraméterek rendszerbe foglalását, feldolgozását és a jelentések kidolgozását teszi lehetővé egy – a kontrolling modulhoz készített – egyedi tervezési/jelentési eszköz, mely az egységes vezetői információs rendszer szerves részét képezi.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55