A Duna TV is a UPC Direct kínálatában

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 15. 19:17
Mától újabb magyar nyelvű televíziós csatornával bővült az első hazai digitális műholdas televíziós szolgáltatás, a UPC Direct kínálata: immár a Duna TV adása is elérhető a Családi csomag előfizetői számára. A magyar közszolgálati tévé műsorai ezáltal az ország területén bárhol, olyan helyeken is nézhetővé válnak, ahol még nem épült ki kábeltelevíziós hálózat.
A felmérések azt mutatták, hogy a szolgáltatás előfizetői az eddigi magyar nyelvű műsorkínálatból leginkább a közszolgálati Duna Televízió adását hiányolták. A UPC Direct ezért tárgyalásokat kezdett a Duna TV vezetőivel, akik rövid idő alatt hozzájárultak az eddig csak hagyományos, analóg módon sugárzott tévéadás digitális műholdas továbbításához. Ezt megelőzően, 2001 decemberében – ugyancsak a felmérések által jelzett nézői igények alapján – a Magyar ATV is bekerülhetett a műholdas digitális alapszolgáltatásba. Így a UPC Direct Családi csomagjának 27 csatornás kínálatában jelenleg már 7 teljesen magyar nyelvű és 9 részben magyar nyelvű program látható, s emellett külön még további két magyar nyelvű prémiumcsatorna is előfizethető.

Az előfizetők számára a Duna TV adása automatikusan behangolódik a 21-es számú csatornahelyre, illetve a képernyős menüből távirányítóval egyszerűen beállítható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50