Újabb együttműködő partner a Microsoft mobil-üzletágában

Kollár Csaba, 2002. január 16. 20:54
Az mm02, a BT mobil üzletága a jövőben együtt kíván működni a Microsofttal annak érdekében, hogy mobilszolgáltatásokat nyújtsanak Európa szerte elsősorban üzleti területen.
A két cég az együttműködés első lépéseként mintegy 10 millió Ł-t fektet a fejlesztésekbe, de az mm02 már most kihangsúlyozza közleményében, hogy közös munkájuk jelentős eredményeket hozhat néhány éven belül a mobilszolgáltatások területén.

A megállapodás értelmében a felhasználók hozzáférhetnek olyan Microsoft szolgáltatásokhoz, mint pl. az e-mail, s a hozzáférés az mm02 mobil eszközeivel – WAP-kommpatibilis telefonnal, PDA-val – történhet. A szolgáltatásokat a tervek szerint a 02 XDA zseb-PC eszközzel együtt csomagolják majd tavasszal, és az angol, német, holland és ír mobileszköz-tulajdonosok élvezhetik előnyeit.

Az e-mail mellett a felhasználók a naptárhoz, vagy egyéb személyes, digitális anyagaikhoz is hozzáférhetnek, elérhetik a vállalati intranetet ahonnan folyamatosan a legfrissebb információkat, híreket szerezhetik meg. Vállalati szempontból a Microsoft kulcspozíciót tölt be fejlődésünkben – nyilatkozta az mm02 szóvivője. Majd hozzátette: “biztosak vagyunk benne, hogy Európában elsőként mi kínáljuk majd ezeket a szolgáltatásokat, így szerezve versenyelőnyt az Orange-hoz, vagy a Vodafone-hoz képest.” Az mm02 stratégiai terveinek másik jelentős állomása a 3G szolgáltatások fejlesztése szintén a Microsofttal közösen.

Kulcsszavak: +fohir mobilszolg Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55