A Modem Idők és a Prím közös honlappályázatának eredménye

Megtalálták a 2001-es év legjobb egyéni honlapját

Szalay Dániel, 2002. január 18. 08:36
Óriási figyelemnek örvendett a Modem Idők számítógépes rádióműsor és a Prím Média közös honlappályázata, amelyre több mint 120-an neveztek be. Ahogy azt előzőleg megígértük, mi már az adást megelőzően lerántjuk a fátylat a titokról, és eláruljuk, melyik honlapgazda nyert stúdiólátogatást, Microsoft Frontpage 2002 weblapkészítő szoftvert, egyéves Internet Kalauz-, Business Online-, valamint PC World-előfizetést, no és persze, hogy ki indulhat ingyenesen az E-festival webversenyen. A győztes oldal a ...
Az elmúlt hónapok során 120-nál is több érvényes pályázat érkezett az ősszel kiírt versenyünkre, amelyet a különböző írott és elektronikus médiumok is fokozott figyelemmel kísértek. A Modem Idők csapata 3 év után hirdetett ismét honlappályázatot, amelyre minden olyan egyénileg készített, magyar nyelvű, tematikus weboldal volt benevezhető, amely valamilyen szempontból különleges tartalmat szolgáltat.

A honlapokon bármilyen téma feldolgozható volt. A verseny győzteseit alapvetően három szempont alapján választotta ki a műsor szerkesztőségéből verbuválódott zsűri. A téma feldolgozása, az oldal küllemének igényessége és az ötletesség számított leginkább. Pályázni 2001. december 31-én éjfélig lehetett, a műsor e-mail címén, valamint weboldalán keresztül, egy e célból létesített interaktív oldal segítségével.

A műsor készítői egyébként máris újabb akciót szerveznek, ám erről majd később...

De most nézzük inkább, ki nyerte az értékes díjakat, no és persze a szakmai elismerést.

A győztes oldal készítője egy 26 éves művész fiatalember, Nagy Balázs. Weblapján művészetének titkaiba enged betekintést. Oldala igényes megjelenésű, tartalmas és ötletes.

Persze a többi tíztucatnyi pályázónak sincs miért szégyenkeznie, hisz a verseny során mindenki számára egyértelművé vált, hogy egyre több a színvonalas weblap a magyar weben! A versenyben 40 pontot lehetett elérni, ebből a győztes 38 pontot kapott, és őt szorosan követte a többi netcím is.

A győztes weboldal: http://senses.pardey.org. Gratulálunk!

A II., a III., a IV. és az V. helyet néhol holtverseny miatt meg is kellett osztanunk. A legjobb oldalak tehát:

I. helyezett: a fentebb már említett http://senses.pardey.org

II. helyezett: http://www.infusion.hu - 37 pont

http://www.skatepark.hu - 37 pont

http://tiburi.fw.hu - 37 pont

http://kataca.hu/ - 37 pont

III.

http://www.eorsi.hu - 35 pont

http://www.avonlea.hu - 35 pont

IV.

http://11b.soho.hu - 34 pont

V.

http://www.smi.hu/gem - 33 pont

http://www.velykovits.com - 33 pont

Valamennyi versenyzőnknek köszönjük színvonalas pályázatát! A weblapokról, a pályázatról szó esik a Modem Idők számítógépes rádióműsor 2001. január 17-i adásában is, mely 22 órától hallgatható a Petőfi rádión (Budapesten FM 94,8 MHz). A műsor újabb pályázati felhívásáról is hamarosan beszámolunk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50