Késik az ADSL-megrendelések teljesítése

DSLAM-kapacitáshiány a Matávnál

Szalay Dániel, 2002. január 18. 21:23
A Prím Online információi szerint DSLAM-kapacitáshiánnyal küszködik a Matáv Rt. Az Interware internetszolgáltató ADSL-megrendelőkhöz eljuttatott levelében az áll, a Matáv miatt egyelőre nem tudnak garanciát vállalni a megrendelt szolgáltatás kiépítésének pontos időpontjára.
"Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a 2001-ben megrendelt ADSL internet elérés kiépítése sajnos a szerződésben foglalt határidőhöz képest késéssel valósul meg. A késedelem oka az Interware Rt. alvállalkozójánál, a Matáv Rt.-nél technikai eszközökben (DSLAM) fellépő kapacitáshiánya; amelyet folyamatosan, erőforrásainak megfelelően pótol, azonban garanciát nem tud vállalni a kiépítések pontos határidejére.

Az Interware Rt. management minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a fellépő akadályok ellenére is minél gyorsabban kiépüljön Előfizetőinél az ADSL kapcsolat. Az Interware Rt. ADSL megrendelőit a továbbiakban is folyamatosan tájékoztatja a kiépítések aktuális helyzetéről.

Ezúton kérjük minden kedves ADSL előfizetőink türelmét, reméljük hamarosan a megrendelt ADSL kapcsolaton keresztül érhetik el a világhálót." - áll az Interware Rt. levelében.

Megkeresésemre a cég egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mikorra várható a kiépítése az asszimetrikus kapcsolatnak.

Az Interware Rt.-nél decemberben több mint 1000-en rendeltek ADSL-t. Sokuk már élvezheti a szolgáltatást.

Mi is az a DSLAM?

A rövidítés feloldása: Digital Subscriber Line Access Multiplexer, vagyis a telefontársaság központjában elhelyezett eszköz, amely az előfizetők DSL vonalatait egy darab nagy sebességű ATM vonalra kapcsolja.

Amikor a telefoncég DSL jelet kap, egy ADSL modem és egy POTS splitter szétválasztja a hang- és az adathívásokat. A hanghívásokat a PSTN-nek továbbítja, míg az adatokat a DSLAM egységnek. Így valósul meg az adatkapcsolat az előfizető számítógépe és az internetszolgáltató között.

Minél több DSLAM eszközzel rendelkezik egy telefontársaság, annál több előfizetője lehet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50