26 éves magyar webtehetség

Bemutatkozott az év honlapjának készítője

Szalay Dániel, 2002. január 26. 14:58
A Modem Idők csütörtöki műsorának vendége volt az a 26 éves fiatalember, aki Magyarország legjobb egyéni honlapjával megnyerte a rádióműsor pályázatát. A művészbeállítottságú budapesti Nagy Balázsnak, a honlappályázat győztesének így az asztaltársaságból verbuválódott zsűri személyesen is gratulálhatott, illetve a honlappal és a fiatalemberrel kapcsolatos információhoz juthattak a hallgatók, nézők, csetelők, SMS-ezők a stúdiólátogatásra invitált webtehetség életéről, munkájáról, jövőbeni terveiről.
Nagy Balázs elárulta, amióta megnyerte a honlappályázatot, több ezren nézték meg honlapját, és több száz gratuláló levelet is kapott. Balázs elnézést kér azoktól, akiknek egyelőre még nem tudott válaszolni, de hirtelen rengeteg rajongója lett, bár önmaga nem szeret túlzottan szerepelni. Nyertesünk elmondta, februárra továbbfejleszti honlapját, és újabb érdekességgel szolgál majd látogatóinak, akiknek száma jelentősen gyarapodott néhány nap leforgása alatt.

Az egy csapásra híressé lett fiatalember a http://senses.pardey.org címmel nevezett be, amelyen művészetébe enged röpke betekintést. Balázs stúdiólátogatást, Microsoft Frontpage 2002 weblapkészítő szoftvert, egyéves Internet Kalauz-, Business Online-, valamint PC World-előfizetést és ingyenes részvételi lehetőséget nyert az eFestival webversenyen.

A Modem Idők című rádióműsor 1995-ben magazinműsorként indult a Petőfi rádióban. Még ugyanebben az évben elkészült internetes oldala, ahol 1996 februárjától az országban elsőként ez a műsor jelent meg először magyar nyelvű, hallgatható adással a világhálón. A Real Audio technológia alkalmazásával elsőként létesített digitális hangarchívumot, amely azóta is épül, és az indulástól napjainkig meghallgathatóak a műsorok. Szintén elsőként 1995 ősze óta kapcsolja be a rádiós műsorkészítésbe az élő számítógépes csevegést, a chatet. 1998 októbere óta a Modem Idők hetente, minden csütörtökön este 10-kor jelentkezik, majd az adás megjelenik az internetes hangarchívumban Real Audióval, illetve a PC World magazin CD-mellékletén havonta mp3 formában. 2001 augusztusától a műsor elindította a "látható rádióadásokat", azaz a műsorok Real Videóval képben és hangban is megtekinthetők az interneten.

A rádióműsor 2000 tavaszától egyre inkább rádiós talkshow-vá alakult, állandó asztaltársasággal - de továbbra is tartva azt az indulásnál elhatározott célt, hogy az informatikáról és a digitális világról közérthetően és szórakoztatóan beszéljen a műsor. A Magyar Rádió 1997-ben egyéni Nívó díjjal tüntette ki a Modem Idők elindításáért és készítéséért a szerkesztő-műsorvezetőt, Szilágyi Árpádot. A lapunkat is kiadó Prím Média és a számítógépes rádióadás rendszeresen együttműködik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50