Novell: Biztonságos hálózati hozzáférés egy csomagban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 29. 17:10
A Novell Magyarország a mai napon bejelentette a Novell Secure Access biztonsági termékcsomag megjelenését. A biztonsági és hozzáférés-kezelési termékekből összeállított új, integrált biztonsági csomag leegyszerűsíti és integrálja a személyazonosság-kezelést és az üzleti információk védelmét, miközben csökkenti a felügyeleti költségeket.
A Novell Secure Access használatával megadható, betartatható és ellenőrizhető, hogy mely felhasználók milyen erőforrásokhoz férhetnek hozzá a belső és külső hálózatokon. A csomag leegyszerűsíti a hálózati felügyeletet azáltal, hogy központi adminisztrációs felületet biztosít a felhasználók személyazonossági információihoz és a hozzáférések kezeléséhez. A webes, mobil, kapcsolt vonali, VPN megoldást alkalmazó felhasználóknak pedig „felhasználóbarát”, egypontos beléptetéssel biztosít hozzáférést az általuk használt alkalmazásokhoz, adatbázisokhoz és platformokhoz.

Mi a Novell Secure Access?

A Novell Secure Access termékcsomag a hitelesítés, jogosultság és felügyelet piacát (3A - authentication, authorization és administration) célozza meg. A Novell Secure Access biztonsági csomag a következő Novell termékekből áll:

Novell eDirectory - A személyazonosság, irányelvek és hozzáférések kezelésének alapjaként a címtár minden átfogó biztonsági megoldás alapja. Az eDirectory használatával a cégek átvehetik, tárolhatják, szervezhetik és kihasználhatják azokat a személyazonossági információkat, melyek a hozzáférési jogok alkalmazottakhoz, ügyfelekhez és partnerekhez rendeléséhez szükségesek.

NDS Authentication Services (NDS-AS) - Az NDS Authentication Services biztonságos hozzáférést tesz lehetővé a platformokhoz. Az NDS-AS kezeli a felhasználók létrehozását, törlését, módosítását, a jelszavak szinkronizálását és átirányítását a vállalati platformok – így többek között NetWare, Windows 2000, Solaris, Linux, OS/390 és platformok között. Ez az integráció szükségtelenné teszi a különböző felhasználók létrehozását minden egyes platformon, mert az összes felhasználó egységesen kezelhető.

Novell iChain - A Novell iChain biztonságos webes hozzáférést tesz lehetővé. Az iChain használatával a szervezetek biztonságossá tehetik webes környezetüket, szabályozhatják a felhasználói hozzáférést ezekhez a környezetekhez, és a felhasználóknak egypontos beléptetést biztosíthatnak szinte az összes web alapú alkalmazáshoz és tartalomhoz.

Novell Modulra Authentication Service (NMAS) ž Az NMAS használatával a vállalatok többféle hitelesítési módszert tarthatnak fenn, beleértve a jelszavas, smart kártyás, tokenes, biometriai és digitális tanúsítvány módszereket és akár ezek kombinációit is. Ezeknek a fejlett hitelesítési módszereknek a támogatása megerősíti az olyan hálózati adatok biztonságát, melyek túl érzékenyek az egyszerű jelszavas védelem alkalmazásához.

Novell SecureLogin - A Novell SecureLogin az alkalmazásokhoz történő biztonságos hozzáférést teszi lehetővé. Ez a termék egyetlen belépéssel biztosítja a felhasználóknak szinte az összes vállalati alkalmazás elérését. A SecureLogin használatakor a felhasználóknak nem kell fejben tartani a jelszavak és azonosítók tucatjait. Miután egyszer beléptek a hálózat valamelyik számítógépére, a SecureLogin automatikusan biztosítja a jogosultságot az általuk igényelt alkalmazásokhoz és adatokhoz.

Novell BorderManager - A Novell BorderManager a vállalat erőforrásaihoz biztosít biztonságos hozzáférést, ezzel megerősíti a vállalati biztonságot, növeli a felhasználók termelékenységét és a hálózat teljesítményét. A tűzfal és VPN szolgáltatások mellett a BorderManager a forward-proxy technológiát alkalmazza a felhasználók internetes hozzáféréseinek szabályozására, felgyorsítására és figyelésére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50