Novell Kisvállalati Csomag 6

Kisvállalatok nagy lehetősége

, 2002. február 5. 10:48
December közepén jelent meg a Novell kisvállalatok számára összeállított, egyben az eddigi legteljesebb szolgáltatásokat integráló hálózati csomagja. A Novell Kisvállalati Csomag 6 számos új funkciót kínál az egyidejűleg 5-50 számítógépet üzemeltető vállalkozásoknak, a magyarországi felhasználók pedig magyar nyelvű - kedvezményesen tovább bővíthető - számlázóprogramot is telepíthetnek számítógépeikre.
A Novell Kisvállalati Csomag azoknak az informatikai szempontból kisvállalatnak számító cégeknek és intézményeknek készült, ahol egyszerre maximum 50 felhasználó veszi igénybe a hálózati szolgáltatásokat, hiszen ezeknél a vállalkozásoknál többnyire nincs önálló belső informatikai csapat, a Novell megoldásával azonban költséghatékony módon valósítható meg a teljes körű belső informatikai rendszer kiépítése.

Az ár/szolgáltatás arány elemzésekor érdemes figyelembe venni, hogy a teljes csomag ára kedvezőbb, mint a komponensek egyenkénti beszerzése, ezért azoknak a vállalkozásoknak is gazdaságos a Novell Kisvállalati Csomagot választani, amelyeknek kezdetben csak az öszszeállítás két vagy három elemére lenne szükségük.

Érdemes a frissítésre is gondolni: azoknak a cégeknek például, amelyek korábban vásárolták meg a Novell Kisvállalati Csomagot, de az abban lévő vírusvédelem már lejárt, szintén az upgrade javasolható, hiszen most kedvezőbb feltételekkel frissíthető a kisvállalati csomag, mintha csak a vírusvédelmi modul legújabb verzióját vásárolná meg a cég.

A Novell Kisvállalati Csomag a NetWare bizonyított megbízhatóságára és biztonságára épít, ami létfontosságú azon kisvállalkozások számára, amelyek nem tudnak külön csapatot fenntartani a hálózat működtetéséhez.

Ugyanakkor ideális választás azoknak a kisvállalatoknak is, ahol külső IT-szakember látja el a rendszergazdai feladatokat, hiszen a ZENworks for Desktops 3.2-vel akár távolról is (a képernyő-átvételi funkció segítségével) azonnal képes segítséget nyújtani a mindennapi életben felmerülő technikai jellegű problémák megoldásában. Az új Novell Remote Manager segítségével pedig megoldható a szerver teljes körű felügyelete egy hagyományos webböngészőn keresztül.

Ahol a felhasználók száma ötvennél több, de egyszerre legfeljebb ötvenen érik el a hálózati szolgáltatásokat, szintén ideális a 6-os verzió, hiszen nem a felhasználók, hanem az egyidejű kapcsolatok száma határozza meg a megvásárolandó licencek mennyiségét.

A csomag tartalmazza a NetWare 6 olyan "bárhonnan elérhető" szolgáltatásait, mint a Novell iFolder, az iPrint és a NetWare WebAccess, melyek lehetővé teszik a fájlok, nyomtatók, címtárak, e-mail és egyéb hálózati erőforrások elérését bármilyen munkaállomásról, bármilyen eszközről és bárhonnan, ezzel jelentősen csökkentve a költségeket és leegyszerűsítve a felügyeletet.

A Novell Kisvállalati Csomag 6-os verziójára történő frissítés szándékát már a bejelentés idején jelezte a 25 felhasználói licenccel rendelkező Scholl Kereskedelmi Kft. és a Gundel étterem, melyek a csomag olyan új komponenseinek előnyeit kívánják kihasználni, mint az iPrint, az iFolder és a NetWare WebAccess. Az indoklás szerint e szolgáltatásokkal lehetővé válik a cégek munkatársai számára, hogy bárhonnan, bármikor elérjék a munkájukhoz szükséges adatokat, információkat, valamint a ZENworks for Desktops teljes funkcionalitását használhatják számítógépeik felügyeletére.

Mi van a csomagban?

A Novell 6-os verziószámú Kisvállalati Csomagja a következő modulokat tartalmazza:

l NetWare 6, amely a rendszer alapjául szolgáló hálózati és tárolási megoldásokat nyújtja,

l GroupWise 6, amely akár mobileszközökkel is használható e-mail és teljes csoportmunka-támogatást tesz lehetővé,

l a ZENworks for Desktops 3.2 teljes verziója, amellyel a munkaállomás-menedzsment és a távoli felügyelet valósítható meg,

l a BorderManager Enterprise Edition 3.6-os változata, amely a hálózati biztonsághoz kapcsolódó feladatok (tűzfal, VPN) ellátását biztosítja,

l a Network Associates VirusScan és NetShield csomagjai, amelyek a hatásos vírusvédelmet garantálják,

l a Tobit FaxWare elnevezésű, hálózati faxszolgáltatást biztosító programja,

l a Számadó elnevezésű magyar nyelvű számlázóprogram.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55