Tevékenységmódosítás a Mitsubishinél?

Kollár Csaba, 2002. február 12. 20:33
A Mitsubishi Electric bejelentése szerint a jövőben az USA-ban nem árusítja mobiltelefonjait, helyettük csupán a csengőhangok piacán kíván eredményeket elérni.
Elemzők rámutatnak arra, hogy a Mitsubishi “túlzottan optimistán ítélte meg az amerikai piacot”, amely aztán “sokkal ridegebb és keményebb terepnek bizonyult, mint ahogy azt a japánok valaha is gondolták volna”. Így következhetett az be, hogy a cég leáll mobiltelefonjai árusításával az amerikai piacon, és bezárja számos USA-beli és kanadai képviseletét.

A Mitsubishi optimizmusára jellemző, hogy nem kíván teljesen kivonulni a tengerentúli piacról; a jövőben egy helyi, csengőhangokkal foglalkozó céggel szeretne stratégiai együttműködési szerződést kötni, hogy – a cég szóvivőjének szavaival élve – a csengőhangok iránt fogékony amerikai lakosságot a legszebb dallamokkal tudja elkápráztatni.

Vélhetőleg a Mitsubishi így sem tud könnyen komoly piaci pozíciót kivívni magának, mivel Amerikában szinte az összes lemezkiadó a szerzői jogokra hivatkozva nem engedélyezi az általa menedzselt művész/zenekar művének mobilosítását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55