Könyvszemle

Takács Zsolt, 2002. február 16. 18:40
Magyarországon áprilisban mutatkozik be a Visual Studio .NET. A szakmai "beavatáshoz" nagy segítséget nyújthat a SZAK Kiadó gondozásában megjelent, a Microsoft Magyarország és a BME munkatársai által lektorált Bemutatkozik a .NET c. kiadvány. A Jedlik Oktatási Stúdió legújabb kiadványa a Windows és Office XP használatába vezet be, a Kiskapu Kiadó Informatikai Tudástára a számítástechnika, informatika minden szintjén felmerülő felhasználói, tudományos fogalmakat ismerteti.
A San Franciscó-i VSlive! konferencián Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervező mérnöke bemutatta a Visual Studio .NET-et és a .NET Frameworköt, azaz a szoftvergyártó legújabb .NET alkalmazásfejlesztési eszközét és a .NET alkalmazások platformját.

Már most több mint kétszáz, .NET-ről szóló könyv jelent meg a különböző szakkiadók és a Microsoft gondozásában.

Bemutatkozik a Microsoft .NET

David S. Platt könyve programozóknak, informatikai tervezőknek és szakmai vezetőknek szól. Megkönnyíti számukra a .NET-koncepció megismerését. Már most is égető, gyakorlati problémákból indul ki, és bemutatja, hogyan lehet ezeket a .NET segítségével korszerűen megoldani. A szerző kerüli a szakzsargont, leginkább a józan észre alapoz: szemléletes ábrákat, találó hasonlatokat, világos magyarázatokat és a leírtakat kiegészítő programokat közöl. Ezen kívül egy - a szakma hazai szakértői és a könyv szerkesztői által készített - terminológiai szótár segíti elő az új téma egységes megértését.

A 244 oldalas könyv a SZAK Kiadó (www.szak.hu) gondozásában jelent meg.

Bevezetés a Windows és Office XP használatába

"A XXI. század küszöbére a számítógép bevonult munkahelyünkre, otthonunkba; mindennapi munkánk hasznos segítőeszközévé, mindennapi életünk egyik fő információhordozójává vált. A mai felhasználó nem próbálgatni akarja számítógépét, nem megismerni akarja a csodát, hanem egyszerűen csak használni."

A Microsoft a Windows XP és az Office XP kifejlesztésével is ezt a célt tartotta szem előtt. A Farkas Csaba által írt könyv olvasója nemcsak megismerheti az Office csomag szolgáltatásait, hanem a könyv didaktikus felépítése és számtalan példája, feladata alapján el is sajátíthatja, be is gyakorolhatja annak használatát.

A 256 oldalas könyv kiadója a Jedlik Oktatási Stúdió (www.jos.hu)

Informatikai Tudástár

A számítógépes világ enciklopédiája alcímű, a múlt év decemberében megjelent könyv a számítástechnika, informatika minden szintjén felmerülő felhasználói, tudományos fogalmakat ismerteti; nemcsak száraz definíciókat, hanem magyarázatokat is tartalmaz. Pirkó József és Horváth László könyve többek közt a következõ témakörökkel foglalkozik: informatika, hardver, szoftverismeretek, számítástudomány, automaták, formális nyelvek, operációs rendszerek, matematikai vonatkozások, assemblerek, fordítóprogramok, rendszerprogramok, programozási nyelvek, mesterséges intelligencia, számítógépes grafika, programozási módszertan, kommunikáció, multimédia, internet, hálózatok, tudománytörténet, legújabb technikák.

A könyv a magyar viszonyok figyelembevételével készült. A számítástechnika nyelvének magyar változatát, a magyar nyelvű szakkifejezések használatát támogatja, és e tekintetben is törekszik irányt mutatni.

A 608 oldalas könyvet a Kiskapu Kft. (www.kiskapu.hu) adta ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14