A Logica bemutatta MMS helymeghatározásra épülő szolgáltatását

Kollár Csaba, 2002. február 17. 22:58
A Logica február 16-án mutatta be a cannes-i 3GSM World Congress rendezvényen a Mapflow közösen fejlesztett alkalmazást, mely a világon elsőként valósítja meg MMS platformon a helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat. Mindkét cég bízik abban, hogy a helymeghatározásra épülő szolgáltatások az egyik fő fejlesztési és alkalmazási irányát jelentik az MMS-nek.
A MMS-sel már most is olyan alkalmazások érhetők el, mint az e-mail, a video-, illetve audiofájlok letöltése, az animált grafikák megjelenítése, az elektronikus kártyák használata – hogy csak a leglényegesebbeket említsük. A helymeghatározásra épülő szolgáltatások (LBS) annyiban jelentenek ezeknél többet, hogy olyan információkkal szolgálnak a felhasználóknak, melyeknél figyelembe veszik az üzenet címzettjének földrajzi helyzetét is.

A most bemutatott Logica és Mapflow cégek fejlesztésének a segítségével a felhasználók az animált színes térképekkel pontosan meghatározhatják, hogy hol vannak. A szöveges információk pedig ezzel összhangban a pontos helyzetről adnak további lényeges tájékoztatást.

"Ez a világ első élő helymeghatározásra épülő MMS bemutatója" – nyilatkozta Gerry McKenna, a Logica Mobile Networks vezetője. Majd folytatta: az MMS-t tartják a jövő egyik legeredményesebb kommunikációs lehetőségének. Már eddig is dinamikus fejlődést mutat a használata, holott még csak most fedezik fel a fogyasztók a benne rejlő lehetőségeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36