A VIVA+ oldal feltörői másodszor is defacelték a Datatrans honlapját

Axel Dávid, 2002. február 18. 16:16
Miközben a VIVA+ weboldalának feltörése pillanatok alatt óriási sajtónyilvánosságot kapott, egy vidéki internetszolgáltató, a Datatrans feltörése körül nagy csend van, pedig immáron 24 órája a feltört oldalak jelentkeznek bizonyos szervereiken, feltehetőleg azért, mert észre sem veszik a hibát. Mindkét deface-t ugyanaz a csapat, a Darkside Team követte el, mely az elmúlt időszak legtermékenyebb internetes "törőteamje"-ként van számontartva az internetes "alvilágban", az elmúlt vasárnapon pedig valóságos kiberháborút indítottak szerverek ellen. A cég weboldalát januárban egyszer már feltörték ismeretlenek.
A Datatrans 1995 óta foglalkozik internetszolgáltatással, Fejér megye legelső internetszolgáltatója. Mára teljes körű kapcsolt és bérelt vonali szolgáltatásokat nyújt székesfehérvári magánszemélyeknek és cégeknek. Szolgáltatásaikat analóg kapcsolt vonalon, ISDN vonalon vagy bérelt vonalon lehet igénybe venni. A webszervereikre történő betörésre azt követően került sor, hogy január végén egyszer már defacelték kiszolgálóikat.

Ezúttal a goliat.datatrans.hu, a gardony.datatrans.hu, és a korábbi deface áldozata, az rva.datatrans.hu "esett hasra". Az elkövető a január végi eset után ismét az idei év (eddig) legaktívabb defacer-csapata, a Darkside Team, mely legutóbb vasárnap tört be a Datatranshoz. Ugyanezen a napon ugyanez a csapat a Viva+ szerverére tört be.

A Darkside Team a Core nevű deface archívum nyilvántartása szerint minden idők legaktívabb (magyar oldalakat támadó) bűnbandájává lépett elő. A Datatrans oldalon hátrahagyott üzenetükben az áll, cselekedetük elkövetésekor az vezérelte őket, hogy a rendszergazda nem tett meg mindent a legutóbbi esetet követően, csupán egy "HOST DENY" beállítást hajtott végre. A Darkside állítólag tisztában van a root jelszavakkal is, így gyakorlatilag átvették az irányítást a fehérvári szolgáltatónál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59