Computer Associates: egyetemek támogatása

Kovács Attila, 2002. február 20. 17:43
Február 20-án a Műegyetemen tartott ünnepélyes cégbemutatóján Molnár Imre, a Computer Associates (CA) magyarországi vezetője bejelentette, hogy Akadémiai Partner Program elnevezésű kezdeményezése keretein belül a cég hat magyar egyetemet támogat szoftvermegoldásaival.
A rendelkezésre bocsátott CA-szoftvertermékek között van a Unicenter Network and System Management, BrightStore Enerprise Backup, Jasmine objektumorientált adatbázis-kezelő, CleverPath portálmegoldás és eTrust behatolásdetektáló program. Akár több mint 1500 hazai felsőoktatásban tanuló hallgató is élhet ezen megoldások megismerésével és alkalmazásával, a következő egyetemeken:
  • Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Miskolci Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Veszprémi Egyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Szegedi Tudományegyetem

Detrekői Ákos, a Műegyetem rektora köszönőbeszédében hangsúlyozta, hogy a támogatás nagymértékben hozzájárul az egyetem stratégiai céljainak eléréséhez, melynek lényege: a vezető technológiák bekapcsolása a tantervekbe. A rektor szerint a „kifinomult” CA-eszközöket a lehető legrövidebb időn belül, még idén bevonják a laboratóriumi oktatásba.

További információ: mindegyik támogatott egyetem a CA Unicenter rendszer- és hálózatmenedzsment-megoldásának legújabb változatával lesz felszerelve. Az egyéb megoldások között van az eTrust Single Sign-on, BrightStore és a neurális informatikában használt CleverPath Predictive Analysis Server termék is.

Kulcsszavak: BME felsőoktatás CA-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14