16 projekt a születésnapos MIK-ben

Kovács Attila, 2006. július 7. 10:30
Egy éve működik a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Mobil 2004. pályázata alapján, a BME konzorcium vezetésével megalakított BME Mobil Innovációs Központ (MIK) - tájékoztatta szerkesztősáégünket Magyar Ildikó, a MIK ügyvezető igazgatója.
A MIK az első projektév során kialakította szervezetét, alapítási modelljének megfelelően beindította "virtuális kutatóbázisát", amely akadémiai, egyetemi, ipari kutatóhelyek együttműködésén és az e helyeken dolgozó oktató, kutató kollégák részmunkaidős foglalkoztatásán alapul.

Szintén az első év eredménye, hogy a MIK olyan negyedéves monitorozási és bírálati rendszert vezetett be, amely a projektmenedzsment mellett előkészíti az éves munkát és beszámolást, valamint rendszeresen ellenőrzi az elvégzett, továbbá a programok és projektek előtt álló feladatokat. A Mobil Innovációs Központ következő projektévben készülő Éves Jelentésében fog beszámolni az IMS laboratóriumának, BME Z épületbeli működéséről, továbbá újabb 10 projekt elindulásáról, a jelenleg működő 16 projekt mellett.

A MIK elkészítette első Éves Jelentését.
Kulcsszavak: MIK BME

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50