Honlap szexuális zavarokban szenvedőknek

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 27. 13:17
Az Abbott Magyarország integrált tanácsadó és segítő honlapot indít a szexuális zavarok visszaszorítása érdekében. A www.termeszetesenjobb.hu és a www.szexteszt.hu címről egyaránt elérhető site az ELTE Pszichológiai Intézetének szakmai támogatásával készült.
A honlap annak az országos társadalmi kampánynak információs felülete, amelyet a nemzetközi gyógyszergyár a magyarok szexuális egészségének javítása érdekében indít neves szakorvosok és pszichiáterek bevonásával. A társadalmi kampány témája a magyar felnőtt lakosság szexuális természetű problémáinak csökkentése, kezelhető zavarainak visszaszorítása. A honlapon elérhető az Abbott-jelentés, a Marketing Centrum Országos Piackutató Intézet és az ELTE Pszichológiai Intézete közös reprezentatív felmérése a magyarok szexuális életéről. A kutatás eredménye szerint a felnőtt magyar nőknek 43, a férfiaknak pedig 47 százaléka küzd különböző szexuális problémákkal, s mindez többségük életminőségére is rányomja bélyegét. Mégis, mindössze kilenc százalékuk kér segítséget orvostól, pszichológustól, vagy akár csak partnerétől.

A honlap bemutatja a férfiak és nők leggyakoribb szexuális eredetű zavarait és a lehetséges kezelési módozatokat. A segítő site célja, hogy az érintettek ne féljenek segítséget kérni, beszéljék meg a problémát partnerükkel, forduljanak orvoshoz vagy más szakemberhez. A honlap kiemelten foglalkozik a férfiak leggyakoribb problémáival, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy a férfiak a nőknél jóval nehezebben kérnek segítséget, ha szexuális zavarban szenvednek. A kampány tanácsadó testületének tagja. dr. Buda Béla pszichiáter, dr. Lukács Eszter szexuál-terepeuta, dr. Kondás József, a Magyar Urológiai Társaság elnöke, dr. Török Alexander és dr. Fekete Ferenc andrológus-szexológusok és más elismert szakemberek, akiknek az interneten keresztül is feltehetőek kérdések a szexuális problémákkal kapcsolatban.

A site „Szexteszt” rovatában elérhetőek azok a kérdőívek, amelyeket a reprezetnatív felmérés során használtak a kutatók. A férfi és női kérdőívek kitöltői az egyes kérdésblokkok megválaszolása után letölthetik az Abbott-jelentés vonatkozó eredményeit, saját válaszaikat összevethetik az országosan jellemző eredményekkel.

A honlap szerkesztői folyamatosan bővítik a testi és lelki szexuális egészség magyar szakembereinek listáját. A címlista segítségével a látogató település szerinti bontásban keresheti meg a hozzá legközelebb rendelő szakorvost, pszichiátert vagy más segítő szakembert. A site részletes linkgyűjteményt is tartalmaz a szexuális problémákkal foglalkozó magyar és külföldi honlapokhoz. A honlap „Szakmai oldalai” orvosok, pszichológusok, gyógyszerészek és más, az egészségügy ill. a mentálhigiéné területén dolgozó szakemberek számára készültek, megtekintésükhöz előzetes regisztráció szükséges.

A szerkesztők célja, hogy a honlapot a szexuális zavarokban szenvedők mellett azok is látogassák, akik harmonikus párkapcsolatuk érdekében akarnak többet megtudni a szexuális egészségről. A szexuális zavarok ugyanis nem egyszerűen egészségügyi problémát jelentenek, hanem a természetesen élhető, teljes életet veszélyeztetik. A honlap arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy ezekkel a problémákkal senkinek nem kell együtt élnie, hiszen a szexuális egészség a legtöbb esetben – a partner vagy szakember segítségével – visszanyerhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50